Evenimentul Zilei > Actualitate > SECRETUL TERIBIL al celei mai frumoase PLAJE din ITALIA. VIDEO
SECRETUL TERIBIL al celei mai frumoase PLAJE din ITALIA. VIDEO

SECRETUL TERIBIL al celei mai frumoase PLAJE din ITALIA. VIDEO

Una dintre cele mai frumoase plaje din lume ascunde un secret teribil. Culoarea incredibilă a apei și nisipul de un alb imaculat sunt de fapt rezultatul unei grave poluari cu substanțe toxice.

Plaja din Livorno, Toscana a fost asemuită cu celebrele plaje din Caraibe. Nisipul alb, marea limpede, de un albastru intens sunt de fapt rezultatul unei poluări cu substanțe toxice de la o uzină chimică din apropiere.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/BZ7WE88rv48" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Uzina, cu o vechime de peste o sută de ani, produce bicarbonat pe bază de calcar. Deșeurile rezultate în urma producției sunt apoi deversate direct în apa mării.

Deși pe plajă se află numeroase panouri de avertizare privind pericolul din zonă, canalul de deversare al fabricii a devenit chiar un punct de atracție pentru turiști.

Localnicii care cunosc situația evită să vină la plajă în zonă, au făcut numeroase plângeri împotriva fabricii, dar conducerea acesteia nu a luat nicio măsură pentru a remedia situația.