Oamenii de știință se bazează pe o altă descoperire, și anume că există o vulnerabilitate pe care o au majoritatea virusurilor umane

Cercetările, dezvoltarea şi testarea vaccinurilor durează foarte mult, iar timpul este crucial, după cum o demonstrează actuala epidemie cu noul coronavirus din China, care a ucis deja peste o mie de persoane şi a infectat alte 43.000. Iar acest lucru se întâmplă pentru că cercetătorii îşi dedică, de obicei, timpul unui singur tip de virus.

„Cheia este înţelegerea modului în care acţionează sistemul imunitar pentru a crea tratamente care funcţionează în cazul unei grupe de virusuri, nu al unuia singur în mod particular”, a spus Kate Jeffrey, coordonatorul studiului, într-un comunicat.

Potrivit cercetătorilor, vulnerabilitatea majorităţii virusurilor constă într-o simplă proteină numită AGO4, care ar avea un efect antiviral unic în celulele mamiferelor.

Doar celulele cărora le lipseşte AGO4 s-au dovedit a fi foarte sensibile la infecţii precum virusul gripal.

Deocamdată, cewrcetătorii fac teste pe șoareci pentru a verifica cum se poate impulsiona sistemul imunitar cu AGO4, pentru că, astfel, teoretic, virusurile nu vor mai avea nicio şansă să infecteze organismul, potrivit digi24.ro