“O societate care cred că, în primul rând, atribuțiile de mediu nu le avea îndeplinite atâta timp cât nu a venit și nu a făcut niciun fel de cerere către agenția locală de protecția mediului, pentru revizuirea autorizației și care am constatat bineînțeles că au depus și alte deșeuri decât cele pe care le aveau în autorizația inițială și nu îmi este frică să spun, erau chiar și deșeuri medicale care nu aveau ce să caute în locul acesta”, a declarat Gavrilescu

Potrivit ministrului Mediului, ancheta în cazul incendiului trebuie să fie rapidă, tocmai pentru a se clarifica în ce condiții au putut lua foc acele deșeuri

“Eu cred că celelalte instituții cu care Ministerul Mediului colaborează, respectiv ISU și Poliția vor trebuie să ancheteze foarte repede, astfel încât să vedem și noi dacă nu cumva acest incendiu a fost nu o pură întâmplare. Eu, de felul meu, nu cred în întâmplări. Dovadă că și atunci când m-am dus la Măldărești am spus lucrul acesta, că nu cred în întâmplări, și cred că cineva a făcut-o intenționat, lucru care s-a și adeverit și nu numai în cazul Măldărești, ci și la Cluj și în alte părți unde așa, vezi Doamne, chipurile, ne autoaprindem. Așa dintr-o dată unde nici măcar nu există o temperatură care să poată să determine autoaprinderea unor astfel de deșeuri care sunt depuse în centrele respective”, a adăugat ministrul Mediului.

Incendiul care a izbucnit duminica seara la depozitul de mase plastice din Ploiești și a fost stins miercuri seara. Ancheta ISU a scos la iveală că focul s-a propagat din cauza unei flăcări pornite din interior.

Polițiștii din Prahova au întocmit un dosar penal pentru distrugere și pentru deversarea, emiterea sau introducerea unei cantități de materiale în aer sau pe sol care pot provoca decesul sau vătămarea gravă a unei persoane sau un prejudiciu semnificativ adus mediului.