Redăm în totalitate postarea Anei-Maria Roman:

În urmă cu câteva luni, când se discuta despre acuzația de plagiat lansată de Ghiță și susținerile lui că era apropiat în trecut de șefa DNA, i-am comentat unui jurnalist la o postare că singură legătură care poate fi documentată între cei doi este dosarul realitatea media. Să va explic de ce:

-în 2011 Sebastian Ghiță trimite un mail, într-o seară, la adresă publică de email a Parchetului General (procuror general era Laura Codruța)

-a două zi, la prima oră, Parchetul General înregistrează mailul, deschide dosar și demarează cercetările

-a treia zi sau a patra Vîntu e adus la parchet și reținut

-acuzația: l-ar fi șantajat pe Ghiță că o să îl îngroape rachetii pe dealurile Moldovei

Cine are minime cunoștințe de justiție știe că nu a mai existat niciun caz în România în care un dosar să se fi deschis în urmă unui email trimis la o adresă publică a unui parchet. (Încercați să sesizați abuzuri la parchete prin email să vedeți dacă o să va bage în seamă cineva.) Plângerile se înregistrează la registratură acolo unde se depun și probe în susținere. Mai mult, rapiditatea de a face dintr-un email trimis seară, un dosar dimineață este… uau. Există sute de români care au depus plângeri la registraturi și așteaptă rezultatele anchetelor de ani de zile. Povestea cum că un om ca Vîntu, care nu mai avea nici influența și nici bani să își susțină afacerea, cu un handicap vizibil, putea șantaja un personaj susținut de servicii, care conducea o mafie locală și care avea toate contractele cu statul, a stârnit amuzamentul tuturor. Totuși, niște magistrați, în față tuturor evidențelor, au pronunțat decizii de condamnare. (Notați că Vîntu nu a fost reținut atunci de Parchetul General pentru FNI sau Banca Agricolă sau pentru alte lucruri pe care le-ar fi făcut. Trebuia ceva rapid.) Să nu uităm că Udrea a povestit cum Cocoș era chemat la SRI unde Florian Coldea (parte a fostului binom) îi cerea să finanțeze RTV. RTV s-a născut după ce Ghiță a pus mână pe Realitatea media și o parte s-a rupt. Acum Ghiță, un personaj fără credibilitate și căutat, vine și povestește lucruri. Nu am crezut nimic până la povestea cu… Realitatea. El zice că a colaborat cu Kovesi, pe atunci șefa Parchetul General, la fabricarea acestui dosar. Susținătorii sistemului/ cei susținuți de sistem vor ignoră aceste dezvăluiri iar ceilalți vor marșa atât de mult pe povestea cu melodia și denunțarea lui Dragnea încât vor duce totul în ridicol. Procurorul General al României ar putea verifică ușor afirmațiile dar, activând în câmpul tactic al unora, se ocupă mai degrabă cu închiderea dosarului privind plagiatul șefei DNA decât cu deschiderea unora noi. Solutia se va anunța în scurt timp.”

Te-ar putea interesa și: