Evenimentul Zilei > Politica > Sebastian GHIŢĂ răpunde DUR acuzaţiilor MINISTRULUI Cristian GHINEA
Sebastian GHIŢĂ răpunde DUR acuzaţiilor MINISTRULUI Cristian GHINEA

Sebastian GHIŢĂ răpunde DUR acuzaţiilor MINISTRULUI Cristian GHINEA

Deputatul Sebastian Ghiță, a cărui nume este amintit în scrisoarea deschisă trimisă lui Victor Ponta de Cristian Ghinea în care fostul premier este acuazat de dezastrul de la fondurile europene, fiind învinovăţit de problemele cu sistemul IT de prevenire a fraudelor, răspunde dur la adresa ministrului Fondurilor Europene.

Contactat de jurnaliştii de la stiripesurse.ro pentru a face declaraţii cu privire la acuzaţiile aduse, acesta a declarat că Cristian Ghinea este un ministru incompetent:
”Cristian Ghinea nu întelege nimic din ceea ce înseamnă mecanismul absorbției fondurilor europene. România a pierdut deja 6 miliarde de euro și anul acesta va pierde încă 3 miliarde. Responsabili sunt păcălicii care se pretind tehnocrați numiți Răducu și Ghinea.

Totodată sunt deja convins că în Ministerul Fondurilor Europene Ghinea e păcălit de dimineața până seara. Funcționarii deja s-au prins ca au ca șef un diletant. Un necunoscător al instituțiilor statului român și un nepregătit. E imposibil să fii un bun ministru dacă tu nu cunoști mecanismele naționale și pe cele din UE.

Sunt de acord că România are nevoie de un Sistem Informatic Integrat pentru a facilita și controla lansarea apelurilor de proiecte, depunerea proiectelor, analiza acestora precum și contractarea și controlarea acestora.
MFE nu are astăzi un astfel de sistem informatic. Deci nu prea văd ce sistem a facut Ghitță la MFE.
Cu toate acestea am declarat încă de acum 3 ani, în fiecare an, că România nu va mai putea gestiona miliardele de la UE cu pixul și cu foaia.

Oricând dorește domnul Ghinea îi pot explica ce înseamnă un sistem informatic ce poate ajuta absorbția, unde s-au construit în România astfel de sisteme în ultimii 10 ani și cum pot fi integrate acele componente.
Până atunci însă doresc sa-i spun că mulți dintre noi ne-am săturat să vedem cum folosește răutatea și minciunile pentru a-și ascunde incompetența.

Acesti tehnocrați n-au pornit încă nici un proiect european. Nu s-a luat nici un ban de la UE. Și nici nu vor lua anul acesta.
Între timp majoritatea firmelor românești din IT se afla aproape de faliment. Mulțumită acestor incapabil în 12 luni România nu va mai avea industrie IT.
Vom rămâne o țara care furnizează mulți angajați IT unor multinaționale IT.

Să ne mai lase Ghinea cu datul din gură și răspânditul urii și să pună mâna la muncă.
M-am cam săturat de oamenii aștia care vor să fie șefi și miniștrii dar nu știu să facă nimic.”, a declarat deputatul Sebastian Ghiță.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: