Evenimentul Zilei > Justitie > Sebastian Ghiță contest mandatul de arestare, în lipsă, emis pe numele său
Sebastian Ghiță contest mandatul de arestare, în lipsă, emis pe numele său

Sebastian Ghiță contest mandatul de arestare, în lipsă, emis pe numele său

Judecătorii de la Curtea de Apel Ploiești vor decide, în 27 martie, dacă ultimul mandate emis pe numele fostului detutat, Sebastian Ghiță este valabil. Avocații omului de afceri au contestat mandatul susținând că nu sunt suficiente probe pentru acest ordin restirctiv. În replică reprezentantul DNA a solicitat un nou termen pentru a sepregăti.

Potrivit reprezentanţilor instanţei, Curtea de Apel Ploieşti a acordat, luni, termen pentru data de 27 martie pentru judecarea cauzei, având în vedere o solicitare de amânare formulată de reprezentantul Parchetului.

Tribunalul Prahova a dispus, săptămâna trecută, emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele fostului deputat Sebastian Ghiţă în dosarul în care acesta este cercetat de DNA Ploieşti pentru trafic de influenţă, spălare a banilor şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Magistraţii au dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile, care se calculează de la data punerii în executare a mandatului.

Pe 5 ianuarie, un complet de la instanţa supremă a emis un mandat de arestare în lipsă pe numele lui Sebastian Ghiţă, după ce acesta a dispărut şi nu s-a mai prezentat la IPJ Prahova, încălcând astfel termenii controlului judiciar în dosarul în care a fost trimis în judecată alături de foşti şefi din Poliţie şi Parchete.

Potrivit unui comunicat al DNA, Sebastian Ghiţă este acuzat în acest ultim dosar că a primit în perioada 2007 – 2014, pentru contracte atribuite de instituţii şi autorităţi publice unor societăţi comerciale din domeniul IT, sume de bani cuprinse între trei şi zece milioane euro.