Primarul localității, Nicolae Gnatiuc, spune că oamenii au ajuns la limita de suportabilitate din cauza lipsei de apă.

„Am discutat în Comitetul pentru Situații de Urgență și despre suspendarea cursurilor școlare, nu am luat încă nicio decizie, urmează să discutăm din nou mâine (n.r. marți)”, a declarat primarul orașului Onești.

Prima avarie la conducta prin care este alimentat orașul a avut loc joi și a fost reparată, însă ulterior au apărut altele care, potrivit reprezentanților Companiei Regionale de Apă Bacău, sunt în curs de remediere.

Durata lucrărilor, spune primarul, nu poate fi estimată, deoarece sunt complexe.

„Conducta prin care se alimentează orașul Onești, în mod constant de joi, se strică și se repară, și apoi se strică în altă parte și tot așa. (…) Suntem foarte îngrijorați de situația asta, deja am ajuns la limita de suportabilitate. Practic, cetățenii municipiului sunt victime colaterale”, a spus Gnatiuc.

Și în vara anului trecut județul Bacău a avut probleme cu furnizarea apei curente. Zile la rând, sute de mii de oameni au stat la coadă ca să primească de la autorități câțiva litri de apă.

La Spitalul Judeţean, anul trecut, zeci de operaţii au fost reprogramate pentru că rezervoarele unităţii funcţionau la cota de avarie.

Oamenii au fost atât de disperați încât au protestat, traversând încontinuu pe trecerile de pietoni din municipiul Bacău, anunță digi24.ro.