Ministrul de Interne Marcel Vela a mai anunţat că se suspendă activitatea de servire şi consum al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice organizată de restaurante, hoteluri, cafenele, dar şi zbourile către Spania, pentru 14 zile. Vela a precizat că de fiecare dată când vor fi luate decizii, vor fi comunicate  în cel mai scurt timp. El a precizat că nu suntem în situaţia de a închide oraşe, sau de a raţionaliza alimente, acestea fiind fake-news-uri.
”Am decis cu privire la transportul de marfă că toţi conducătorii autovehicule de transport marfă, cu capacitate peste 3,5 tone, au obligaţia ca la punctele de trecere a frontierei să poarte mijloace de protecţie precum dezinfectant, mănuşi, mască”, a mai  anunţat ministrul.
Vela a avut si un mesaj către diaspora.
”Fac apel către fraţii din diaspora: Nu este bine pentru compatrioţii din ţară să reveniţi acum acasă. Vă aduc la cunoştină că veţi intra dinrect în carantină sau izolare, iar cei care fac declaraţii false vor avea dosar penal. Fac apel la înţelepciune şi maturitate. Trebuie să avem grijă de copiii, părinţii şi bunicii noştri mai mult ca niciodată”, a transmis Marcel Vela.