El a declarat că ce se întâmplă azi în PSD nu este manifestarea vreunei forme a democrației și nici a partidului, conform Agerpres.

„Statutul partidului stabileşte într-adevăr forurile în care funcţionează democraţia de partid şi în aceste foruri trebuie dezbătute problemele partidului, dacă există cu adevărat! Această scrisoare nu respectă nici conduita cerută de partid, nici spiritul şi decenţa dezbaterii în PSD. Această scrisoare este mai degrabă o lovitură incorectă aplicată într-un moment ales prost. Cum puteţi crede că o scrisoare poate să reprezinte modul democratic de manifestare într-un partid, şi mai grav la nivelul conducerii unui partid? Nu suntem actori într-o schiţă a lui Caragiale! Cu toate că, din afară, aşa pare! Liderii unui partid nu fac scrisori, nu fac bileţele, nu semnează fiţuici…”

Drăghici a mai declarat că toate atacurile la adresa PSD au ca scop împiedicarea guvernării.

„În acelaşi timp, PSD, ca partid de guvernământ, se află aproape de finalul luptei cu abuzurile judiciare, comise în trecutul apropiat de instituţii de forţă pe care le cunoaştem cu toţii. Ca răspuns imediat dat semnatarilor aşa-zisei scrisori, sprijin fără rezerve unitatea partidului şi pe preşedintele ales Liviu Dragnea! În acelaşi timp, fac un apel către toţi liderii şi membrii PSD responsabili să îşi manifeste solidaritatea cu partidul şi conducerea lui în aceste momente în care se încearcă, pe toate fronturile, divizarea noastră. Cred că acest moment nu este ales întâmplător! PSD se confruntă de mai bine de un an şi jumătate cu atacuri politice şi judiciare şi toate acestea pentru a împiedica guvernarea. PSD are de partea lui democraţia, dar şi rezultatele economice! Acestea sunt doar două din motivele pentru care PSD se află sub asediu. Ceea ce nu înţeleg cei care pun la cale dezbinarea PSD prin înlăturarea lui Liviu Dragnea de la conducerea partidului este faptul că acest demers poate duce la destabilizarea României pe toate planurile, nu numai pe cel politic. Ce se cere acum în spaţiul public va duce inevitabil la pierderea guvernării şi în acelaşi timp se vor pierde toate proiectele legislative enunţate în campanie – Dreptate până la capăt!”, a mai declarat Drăghici.