Raidurile au avut loc miercuri în statul american Mississippi, aceasta fiind cea mai amplă operațiune de acest fel desfășurată într-un singur stat, informează Reuters.

Raidurile au vizat șapte întreprinderi agricole din statul Mississippi. Unii suspecți vor fi eliberați din „motive umanitare”, dar vor fi deferiți unui instanțe ce se ocupă de imigrări, a transmis Biroul procurorului din Districtul Sudic din Mississippi. O parte din deținuți vor fi transportați la o centru ICE din Jena, Louisiana.

Autoritățile americane nu au oferit informații despre naționalitatea muncitorilor arestați. Consulatul Mexicului a transmis că a trimis diplomați în zonă pentru a oferi asistență cetățenilor ce ar putea fi implicați în acest caz.

În timpul predecesorului lui Donald Trump, Barack Obama, agenția ICE s-a ocupat în mod prioritar de arestarea persoanelor care au pătruns recent în SUA în mod ilegal, a imigranților vizați de un ordin de deportare și a celor considerați un pericol la adresa siguranței publice.