Se schimbă formatul EURO. Câte meciuri vor fi din 2028

Se schimbă formatul EURO. Câte meciuri vor fi din 2028

UEFA dorește să schimbe formatul Campionatului European. Astfel, EURO 2020 se pare că va fi peultimul în actualul format.

Stimulată de succesul Campionatului European de fotbal din acest an, UEFA analizează posibilitatea de a mări din nou numărul participante la acest eveniment, în vederea creării unui turneu cu 32 de selecţionate, informează Associated Press.

În 2016, cu ocazia turneului găzduit de Franţa, forul continental a extins numărul echipelor participante la EURO de la 16 la 24, iar acum analizează fezabilitatea ca 32 dintre naţionalele celor 55 de asociaţii membre să ia parte la competiţie, începând cu ediţia din 2028, au declarat pentru AP surse bine informate în legătură cu acest subiect, care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Revizuirea formatului ar urma să aibă loc odată cu începerea procesului de candidatură pentru EURO 2028, o decizie în privinţa organizării fiind aşteptată până la sfârşitul anului 2023.

Ne puteți urmări și pe Google News

Rămâne de văzut ce efect ar avea această nouă modificare asupra formatului preliminariilor Campionatului European, în condiţiile în care mai mult de jumătate dintre ţările de pe continent ar urma să ia parte la turneul final, ceea ce ar diminua şi mai mult interesul fanilor faţă de actualul sistem, consideră AP, care reaminteşte că au existat diferenţe mari de valoare între echipe şi în calificările pentru EURO 2020.

Următoarea ediţie a Campionatului European va avea loc în 2024, în Germania.