TAROM va avea, începând de miercuri, 1 iulie, mai multe zboruri comerciale (operare fără restricţii) spre/dinspre Grecia, spun reprezentanții companiei pe pagina de Facebook.

Așadar, vor fi operate zboruri spre și dinspre Atena în zilele de luni, miercuri, vineri şi sâmbătă, şi Salonic joi şi duminică.

„Ca urmare a deciziei guvernului grec, începând cu 1 IULIE, toți pasagerii care aterizează pe oricare aeroport din Grecia, au obligația de a completa formularul The Passenger Locator Form (PLF) cu 48 de ore înainte de zborul de intrare în Grecia.

Formularul poate fi descărcat aici https://travel.gov.gr/#/

Un alt formular va fi oferit la bord, care va trebui completat și predat, atunci când li se va solicita.

De la 1 iulie, pasagerii sosiți pe aeroporturile grecești din călătorii internaționale, vor putea fi testați aleatoriu pentru Covid-19”, se arată în comunicatul transmis de TAROM.

Un alt formular va fi oferit la bord, care va trebui completat şi predat, atunci când li se va solicită asta călătorilor. De la 1 iulie, pasagerii sosiţi pe aeroporturile greceşti din călătorii internaţionale vor putea fi testaţi aleatoriu pentru Covid-19.
Grecia a anunţat înainte de 15 Iunie 2020 că România se află în primul grup de țări care pot trimite turişti în Grecia. Acest prim grup include țări considerate foarte sigure în privința pandemiei noului coronavirus, iar testele aleatorii vor fi efectuate cu frecvență scăzută.
Probabilitatea testării cetățenilor români este foarte mică, se specifică în comunicatul transmis de Ministerul Turismului din Grecia.
Procedura de testare este foarte simplă şi rapidă (probe prelevate din gât şi nas) fără să provoace disconfort. Nu există nicio obligativitate de carantinare după test, turistul este liber să își continue călătoria. Acesta va fi înștiințat doar în eventualitatea în care testul este pozitiv, se mai precizează în comunicatul transmis de ministerul elen.