Peste 100 de oameni s-au adunat la o înmormântare, fără a păstra distanţa sau a purta masca de protecţie la o slujbă funerară care a avut loc în Baia Mare.

La înmormântarea care a avut loc în plină pandemie de COVID-19 au participat şi capi ai lumii interlope.

 

Imaginile uluitoare au fost surprinse, duminică, în Baia Mare. Peste 100 de oameni s-au adunat la o înmormântare, fără a păstra distanţa sau a purta masca de protecţie. Intervenţia jandarmilor nu i-a speriat pe participanţi deoarece printre cei care au participat la eveniment au fost şi capi ai lumii interlope.

 

Cei peste 100 de oameni au participat duminică la o înmormântare pe o stradă din Baia Mare. Au stat unii lângă ceilalţi, nu au păstrat distanţa şi nici măşti nu au purtat, aşa cum reiese din imaginile surprinse de publicaţia Detectivul de presă ȘOC, citată de Baia Mare24.

La faţa locului au intervenit mai multe echipaje de jandarmi. Prezenţa forţelor de ordine nu i-a speriat pe participanţi, printre care s-au aflat şi capi ai lumii interlope, notează sursa citată.

 

Ulterior, în zonă au fost chemaţi poliţiştii care i-au împrăştiat pe cei care au participat la înmormântare.

La solicitarea presei locale, CJSU Maramureș a dispus verificări iar jandarmii au ajuns la fața locului. Oamenii legii au stat și au privit neputincioși.

Ca și în cazul funeraliior lui Emi Pian, se pare că numărul mare de participanți i-a speriat pe oamenii legii mai ales că printre ei se aflau și capi ai lumii interlope din etnia romă.

Martorii au trimis imagini video înregistrate după ce au sosit echipajele de poliție. Oamenii au fost pur și simplu împrăștiați, s-au urcat în mașini și au plecat.

Inspeectoratul de Poliție Județean (IPJ) Maramureș a transmis, după apariția în spațiulpublic a informațiilor și a imaginilor video, „privind înmormântarea desfășurată pe str. Grănicerilor din municipiul Baia Mare vă informăm că la fața locului au fost trimise mai multe echipaje de poliție, care au solicitat participanților să se respecte măsurile legale stabilite pentru prevenirea răspândirii virusului SARS Cov2 și s-a procedat la identificarea celor care nu s-au conformat, urmând a se lua masuri de sancționare”.