Mergeau pe stradă în centrul istoric, când dintr-o dată au fost acoperiţi de o grămadă de moloz. Cornişa unei clădiri care adăpostea o spălătorie și o pizzerie s-a prăbușit în Viale Marconi din Albizzate, în provincia Varece.

Trei persoane, o mamă și cei doi copii marocani, au murit sub ochii tatălui lor. Celălalt frate în vârstă de 9 ani, care era cu ei, a fost salvat pentru că era cu tatăl său un pic mai în faţă.

Structura este situată în fața unui supermarket, nu departe de centrul orașului Albizzate, o localitate cu puţin peste 5 mii de locuitori din provincia Varese. Erau temeri că ar fi putut exista și alte persoane sub dărâmături. La fața locului au venit numeroase echipe de pompieri.

Procurorul din Busto Arsizio a deschis un dosar pentru un dezastru din culpă și ucidere multiplă din culpă multiplă împotriva persoanelor necunoscute cu privire la prăbușirea care a avut loc miercuri după-amiază la Albizzate (Varese), care a cauzat moartea unei femei și a doi dintre copiii ei mici, un băiat de 5 ani și sora lui de 15 luni.

Carabinierii examinează cauzele care au dus la cedarea structurală a cornișei de 73 de metri a unei clădiri industriale, care adăpostește o pizzerie și o spălătorie.

Primarul localității era acolo și a fost la un pas să fie lovit. „Sunt viu ca prin miracol. Am fost lovit la un braț și am respirat norul roșu de praf de cărămizi”.  Mirko Zorzo, primarul din Albizzate (Varese), este încă zguduit în timp ce povestește ceea ce s-a întâmplat. Era pe trotuar. S-a dat deoparte pentru a-i face femeii loc să treacă cu căruciorul „și totul s-a prăbușit”.

Femeia de 38 de ani, Fauzia Tauquif, de origine marocană, mergea la supermarket, cu un copil în cărucior și cu un fiu de 5 ani pe bicicletă.

În momentul prăbușirii era în apropiere, gata să-și întâlnească soția și copiii. Ambulanța l-a însoțit într-o stare profundă de șoc. Își face curaj gândindu-se la fiul care i-a rămas de crescut, cel mai mare, în vârstă de 9 ani.

„Cu o imensă durere, aflu de accidentul care a avut loc în Albizzate”. Președintele Regiunii Lombardia, Attilio Fontana, spune acest lucru, comentând vestea prăbușirii acoperișului unei clădiri din provincia Varese. „Îmi exprim durerea – a concluzionat Fontana – și a tuturor lombardilor prin alăturarea în rugăciune”, informează ilmattino.