Se fac angajări pe bandă rulantă! O mare companie vine în România. Investiţie de un miliard de euro

Se fac angajări pe bandă rulantă! O mare companie vine în România. Investiţie de un miliard de euro Sursa: brasov.net

Varta, compania vedetă a Germaniei, vrea să deschidă, la noi în țară, o unitate de producție specializată pe baterii pentru mașinile electrice. Compania mai are o fabrică în România, deschisă la Brașov, în 2014.

Varta, cea mai mare companie producătoare din baterii din lume vrea să deschidă în România o nouă fabrică. Investiția depășește 1 miliard de euro și ar urma să se axeze pe producția de baterii pentru mașinile electrice. Anunţul a fost făcut de Roxana Mânzatu, secretar de stat din cadrul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

„Am primit azi delegaţia grupului Varta. Compania vizează Romania ca locaţie pentru o investiţie strategică de 1 miliard de euro într-o nouă unitate de producţie baterii pentru maşini electrice. Am setat cadrul opţiunilor potenţiale pentru finanţarea din fonduri europene pentru anumite componente ale investiţiei“, a scris Roxana Mânzatu pe Facebook.

În noua fabrică se vor utiliza doar tehnologii de ultimă generație, iar autoritățile vor să se asigure că Varta va alege România pentru această investiție. „Unitatea se va baza pe tehnologii înalte şi pe forţă de munca bine pregătită şi competitivă. Echipa Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene va oferi taskforce-ului coordonat de Ministerul Economiei tot suportul posibil care să faciliteze decizia investitorului de a opta pentru Romania”, a mai scris Roxana Mînzatu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Lider de piață

Varta este una dintre cele mai vechi businessuri din Germania, iar bateriile produse de ei stau la baza multor gadget-uri din piaţa electronicelor de consum, scrie Bloomberg.

Compania a devenit lider global în ceea ce priveşte furnizarea de baterii pentru aparate auditive, o piaţă în creştere la nivel global. În acelaşi timp, cererea pentru baterii pentru căşti de tip earbuds creşte, în timp ce acestea devin din ce în ce mai populare.

Varta deține în prezent în România o fabrică la Braşov, Varta Microbattery, inaugurată în 2014.

Fabrică de reciclat deșeuri

Recent, Greenglass a informat că intenționează să investească 10 milioane de euro pentru o nouă fabrică de reciclare a deșeurilor din sticlă.

Noul proiect urmărește să-și mărească capacitatea de producţie la 260.000 tone/an, conform unui comunicat de presă.

Potrivit informațiilor transmise, noua fabrică va fi amplasată în apropierea Bucureştiului, iar construcţia sa va începe la jumătatea lui 2022, urmând să-și înceapă activitatea în 2023.

Odată cu noua investiţie, pe lângă operaţiunile de reciclare sticlă post consum, noua fabrică va recicla şi sticlă plană din industria automotive şi sticlă provenită din construcţii şi demolări. Se aşteaptă să creeze peste 100 de locuri de muncă locale în faza de construcţie şi 90 de roluri permanente odată ce va fi finalizată, scrie capital.ro.