Evenimentul Zilei > International > SE EXPLICĂ de ce LUI PUTIN ÎL PLAC atât de mult DELFINII. Rusia va relua o TACTICĂ MURDARĂ din perioada Războiului Rece. Care va fi REACŢIA SUA?

SE EXPLICĂ de ce LUI PUTIN ÎL PLAC atât de mult DELFINII. Rusia va relua o TACTICĂ MURDARĂ din perioada Războiului Rece. Care va fi REACŢIA SUA?

Într-un context geopolitic din ce în ce mai agitat, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a dat undă verde pentru reluarea unui proiect militar care nu a mai fost folosit din perioada Războiului Rece.

Conform Daily Mail, forţele navale din Rusia au achiziţionat recent cinci delfini. Cerinţa Ministerului Apărării a fost ca toate cetaceele să aibă dinţii intacţi şi să nu elimine mucus din nări.

Delfinii din specia Tursiops au fost căutaţi în cadrul unei licitaţii publice organizate de autorităţile de la Moscova.

Delfinariul Utrish a fost cel care a dar curs solicitării venite de la Kremlin.

Această ştire a adus aminte de Războiul Rece, când forţele militare ale URSS au folosit delfini pentru cercetare şi salvare, dar şi pentru a planta dispozitive explozibile pe navele inamice.

Oficialii din Ministerul rus al Apărării au refuzat să comenteze motivele ineditei achiziţii, dar tradiţia dresării delfinilor în scopuri militare a fost iniţiată de Moscova încă din anii ’60, ultima dată aceştia fiind folosiţi în martie 2014, la anexarea Crimeii.

Şi marina Statelor Unite foloseşte delfini, dar nu pe post de arme. “Delfinii nu pot face diferenţa între un vas inamic şi unul aliat, sau între un scafandru inamic şi unul prieten, deci nu ar fi înţelept să laşi o asemenea decizie în seama unui animal. Animalele sunt dresate să depisteze şi să marcheze locul în care sunt poziţionate mine sau scafandri într-o anumită arie, dar nu sunt antrenate să facă diferenţa între bine şi rău”, se arată pe site-ul marinei americane.