Deși vestiarele acestor săli de sport vor fi deschise, ministrul Stroe a precizat că sportivii amatori nu vor putea face duș după antrenamente, decizia fiind luată pentru a scădea riscul infectării cu COVID-19, susține ministrul.

„Aceste prime măsuri de relaxare a restricțiilor din sălile de fitness vin împreună cu o uriașă responsabilitate, protejarea pe cât mai mult posibil a sănătății tuturor participanților. Sălile de fitness au un risc ridicat epidemiologic. Și apropo de numărul cabinelor de duș, dacă e să comparăm cu numărul celor care se antrenează, este mult mai mic, ceea ce ar genera aglomerație. O aglomerare în zona dușurilor ar duce la un contact evident între foarte mulți, am crea un timp de așteptare pentru mulți participanți. Tot ceea ce am gândit e în directă relație cu spațiile alocate. În zona vestiarelor, unde se situează dușurile, e nevoie de 4 mp pentru fiecare persoană. Accesul în vestiare și la dușuri e controlat și limitat de această raportare la cei 4 mp. Interesul nostru, al celor care protejăm sănătatea publică, a fost să fluidizăm traficul în aceste spații comune pentru că ele au cel mai înalt risc epidemiologic”, a declara ministrul Tineretului și Sportului.

Începând cu 15 mai 2020, Ministerul Tineretului și Sportului a permis reluarea unor sporturilor individuale în aer liber, care pot fi practicate de către sportivi şi publicul larg, după ridicarea restricţiilor impuse de epidemia de coronavirus. Pe listă regăsim sporturi precum aeronautică, alpinism, atletism (probele de alergare, aruncarea ciocanului, aruncarea discului, aruncarea greutăţii, aruncarea suliţei), automobilism, kaiac (kaiac sprint, rafting, stand-up paddle, kaiac pe ape repezi), canotaj, ciclism (ciclism rutier, mountain bike), echitaţie, golf, karting, motociclism, tenis (proba de simplu), tir cu arcul, tir sportiv, yachting (windsurfing, bărci cu vele).

Pentru aceasta, ministrul Stroe a semnat un ordin prin care regulile de desfășurare a acestor competiții sportive sau antrenamente sunt foarte clare și stricte.

– deplasarea către şi de la locul de desfăşurare a antrenamentului trebuie să se facă respectând toate măsurile de protecţie dispuse de autorităţi (de exemplu, purtând echipament de protecţie personală).

– la locul de antrenament trebuie să fie pregătite măsuri pentru igienizarea şi/sau dezinfectarea mâinilor şi a echipamentului sportiv cu produse biocide avizate.

– condiţiile de antrenament trebuie să permită practicarea activităţilor doar pe terenuri în aer liber. Desfăşurarea activităţilor în săli, baloane presostatice sau alte structuri închise este interzisă.