Evenimentul Zilei > Actualitate > Se cere demiterea șefei DSP București. Care sunt argumentele pentru destituire
Se cere demiterea șefei DSP București. Care sunt argumentele pentru destituire

Se cere demiterea șefei DSP București. Care sunt argumentele pentru destituire

Într-un mesaj virulent care îi este adresat, ministrului Sănătății i se solicită o schimbare la nivel înalt.

Șefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti a fost luată în colimator de Marcel Ciolacu. Președintele interimar al Partidului Social Democrat i-a cerut lui Nelu Tătaru, ministrul Sănătății să o demită pe șefa instituției, care ar fi fost numită în baza relației de rudenie pe care o are cu un ministru PNL.

„Ministrul Tătaru încearcă din răsputeri să bage sub preş prostia şi inconştienţa conducerii DSP Bucureşti care au dus la dezastrul de la căminul de bătrâni din Sectorul 1 şi la infectarea angajaţilor DSP. De ce? Pentru că PNL a plantat la şefia DSP Bucureşti o rudă a unui ministru liberal în locul unui medic epidemiolog. Rezultatul? O persoană a murit. Alţi 30 de bătrâni sunt în spital acum, după ce DSP a refuzat să testeze. Alţi angajaţi DSP sunt suspecţi că ar fi luat şi ei virusul”, a scris Marcel Ciolacu pe contul de Facebook.

Politicianul a mai afirmat că situația pandemiei a fost gestionată deficitar de cei de la Direcția de Sănătate Publică București.

„Au făcut harcea-parcea toate procedurile, au refuzat să facă ancheta epidemiologică, iar urmările sub deosebit de grave şi pot avea impact asupra sănătăţii întregii Capitale! Tătaru trebuie să o demită acum pe şefa DSP Bucureşti şi să ia măsuri urgent la căminul de bătrâni pentru a nu avea şi mai mulţi morţi! Trebuie să testeze toţi bătrânii, dar şi personalul. Are toate pârghiile legale la dispoziţie! Să tacă şi să nu facă nimic este o crimă.”

Ciolacu a mai acuzat că situația a fost scăpată de sub control.

„Când în locul unui specialist numeşti o rubedenie, când în loc de echipamente pentru personalul medical, eşti preocupat doar de şpaga care îţi revine din ultima achiziţie, când comunicările oficiale despre pandemie au la bază doar interesul electoral, acestea sunt rezultatele! Au scăpat total de sub control situaţia! De aceea şi doboară în fiecare zi record după record la capitolul persoane infectate,” a mai scris Ciolacu.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: