„Cîțu – demisia!
În Senat, a trecut astăzi moțiunea simplă împotriva ministrului Finanțelor. PNL nu a înțeles semnalul de alarmă pe care l-a primit atunci când Parlamentul nu i-a dat aviz lui Florin Cîțu pentru a fi ministrul Finanțelor.

În nicio lună de zile, acest om a îndatorat România cu 10 miliarde de lei, a prăbușit cursul de schimb, a umflat artificial deficitul bugetar și vrea să vândă cele mai profitabile companii naționale pentru a-și acoperi incompetența.

Este un ministru iresponsabil care deja a făcut mult rău României. Trebuia oprit!
Premierul Orban ar trebui să îl revoce de urgență! Nu există altă soluție!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

În textul moțiunii, inițiatorii, 41 de senatori PSD, îi reproșează ministrului că a făcut „declarații hazardate și iresponsabile doar pentru a servi unor comenzi politice ale partidului pe care îl reprezintă într-un moment cu maximă expunere publică – campania electorală pentru prezidenţiale”.

De asemenea, se mai arată că indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut la 3,03%, cel mai mare nivel din ultima lună, potrivit datelor publicate, luni, 2 decembrie, de Banca Naţională a României (BNR). „Vineri, ROBOR la 3 luni a stagnat la 2,99%. Luni, acest indice a urcat la 3,03%, cel mai mare nivel din 29 octombrie, când a fost tot 3,03%”, a spus senatorul Viorel Arcaș, care a citit textul moțiunii.
Premierul Ludovic Orban a declarat că nu-l demite pe ministru.