Evenimentul Zilei > Politica > Se cere demisia lui Cîțu. „A îndatorat România cu 10 miliarde de lei”
Se cere demisia lui Cîțu. „A îndatorat România cu 10 miliarde de lei”

Se cere demisia lui Cîțu. „A îndatorat România cu 10 miliarde de lei”

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, îi cere premierului Ludovic Orban să-l demită urgent pe ministrul Florin Cîțu, după ce moțiunea simplă împotriva lui a fost adoptată de Senat.

„Cîțu – demisia!
În Senat, a trecut astăzi moțiunea simplă împotriva ministrului Finanțelor. PNL nu a înțeles semnalul de alarmă pe care l-a primit atunci când Parlamentul nu i-a dat aviz lui Florin Cîțu pentru a fi ministrul Finanțelor.

În nicio lună de zile, acest om a îndatorat România cu 10 miliarde de lei, a prăbușit cursul de schimb, a umflat artificial deficitul bugetar și vrea să vândă cele mai profitabile companii naționale pentru a-și acoperi incompetența.

Este un ministru iresponsabil care deja a făcut mult rău României. Trebuia oprit!
Premierul Orban ar trebui să îl revoce de urgență! Nu există altă soluție!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

În textul moțiunii, inițiatorii, 41 de senatori PSD, îi reproșează ministrului că a făcut „declarații hazardate și iresponsabile doar pentru a servi unor comenzi politice ale partidului pe care îl reprezintă într-un moment cu maximă expunere publică – campania electorală pentru prezidenţiale”.

De asemenea, se mai arată că indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut la 3,03%, cel mai mare nivel din ultima lună, potrivit datelor publicate, luni, 2 decembrie, de Banca Naţională a României (BNR). „Vineri, ROBOR la 3 luni a stagnat la 2,99%. Luni, acest indice a urcat la 3,03%, cel mai mare nivel din 29 octombrie, când a fost tot 3,03%”, a spus senatorul Viorel Arcaș, care a citit textul moțiunii.
Premierul Ludovic Orban a declarat că nu-l demite pe ministru.