Melania, o elevă de 15 ani, rămâne însărcinată cu Emi, un coleg de clasă. Mamele minorilor îi despart pe cei doi îndrăgostiți și hotărăsc să dea copilul spre adopție. De aici înainte, firul intim al povestirii urmează un scenariu tulburător. Prin intermediul unui funcționar abil cele două mame găsesc „cadrul legal” pentru vânzarea bebelușului unei familii de români stabiliți în străinătate. Hazardul lovește însă din nou. La doar o zi după nașterea prematură a Melaniei, salonul de terapie intensivă unde fusese trimis bebelușul este mistuit de flăcări…

 

Scurtcircuit” este un film bazat pe fapte și întâmplări reale, consumate în august 2010, la Maternitatea Giulești. Atunci, în acea vară nenorocită, aripile a șase îngerași au fost retezate brutal, încă cinci rămânând traumatizați pe viață după ce o instalație improvizată a provocat un incendiu mortal.

 

În încercarea de a corecta aceste carențe, de a șterge, cât de cât, lipsurile și deficiențele din spitalele românești, echipa care a realizat filmul „Scurtcircuit” a hotărât ca profitul obținut din vânzarea biletelor în cinematografe să fie utilizate pentru achiziționarea de incubatoare pentru copiii născuți prematur. Un demers nobil, la care a aderat și Nadia Comăneci, marea noastră campioană: „Mulți spun că «Scurtcircuit» este un film despre tragedia de la Maternitatea Giulești și au dreptate, dar nu 100%. «Scurtcircuit» vorbește despre viața reală, despre disperare și despre speranță. Dar mai ales despre speranță. Și despre ce putem face noi ca ea să nu moară. Vă rog, pe această cale, să oferim o șansă copiilor născuți prematur! Mergeți la film!”.

 

Pentru realizarea de excepție „Scurtcircuit” a primit „The Outstanding Artistic Achievement”, în cadrul Golden Goblet Awards – Shanghai 2017 – festival de categorie A. De altfel, acesta a fost și primul film românesc din toate timpurile selectat în competiția oficială a acestui festival.

 

„Scurtcircuit”, în regia lui Cătălin Saizescu, va intra în cinematografe din 23 februarie. 

 

Fondurile încasate din vânzarea biletelor în cinematografele din România vor fi gestionate de Fundatia Nadia Comaneci.

 

 #speranta #responsabilitate #împreuna #scurtcircuit 

Link oficial trailer cutdown: https://youtu.be/M7nHWOKGvac

www.facebook.com/faultcondition

www.scurtcircuit.com