Evenimentul Zilei > Justitie > Scrisoarea deschisă a unui judecător. Ce trebuie făcut pentru stoparea abuzurilor
Scrisoarea deschisă a unui judecător. Ce trebuie făcut pentru stoparea abuzurilor

Scrisoarea deschisă a unui judecător. Ce trebuie făcut pentru stoparea abuzurilor

Judecătoarea Ruxandra Popescu a dat publicității o scrisoare deschisă prin care se adresează colegilor săi din aria Justiției. Aceasta vorbește despre necesitatea ca abuzurile anumitor procurori din Direcția Națională Anticorupție să înceteze. Iar pentru asta este „o necesitate imperativă” ca Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție să funcționeze în continuare.

Așa cum arată portalul www.qmagazine.ro, care a primit acest document, judecătoarea Ruxandra Popescu a trecut ea însăși prin calvarul unor acuzații nefondate, cei incriminați pentru acțiunea respectivă fiind procurori ai DNA Ploiești.

Judecătoarea mai spune că, în acest context, existența Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție nu numai că își motiveză existența, ba chiar este o necesitate clară.

Secția respectivă are astfel drept scop clar să stopeze tocmai abuzurile.

„Pentru că abuzurile comise de o serie de procurori DNA sunt evidente, existența și funcționarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție este o necesitate imperativă pentru a-i proteja pe judecătorii și procurorii onești și profesioniști tocmai de excesul de zel al unor procurori care și-au uitat demult menirea de a fi apărătorii ordinii de drept și a drepturilor și libertăților cetățenilor”, consideră judecătoarea Ruxandra Popescu.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: