Evenimentul Zilei > Sport > Scoțienii au plătit mai puțin pentru transferul lui Hagi Jr. la Rangers. Reacția „Regelui”
Scoțienii au plătit mai puțin pentru transferul lui Hagi Jr. la Rangers. Reacția „Regelui”

Scoțienii au plătit mai puțin pentru transferul lui Hagi Jr. la Rangers. Reacția „Regelui”

Glasgow Rangers a hotărât să-l cumpere definitiv pe Ianis Hagi de la Genk, după ce românul a impresionat în tricoul trupei scoțiene în perioada în care a fost împrumutat pe „Ibrox”.

Suma de transfer pe care cei de la Genk au stabilit-o în privința lui Ianis Hagi a fost, inițial, de 5 milioane de euro, dar scoțienii le-au achitat belgienilor doar 3,5 milioane de euro.

Ianis Hagi a insistat să rămână la Glasgow Rangers, motiv pentru care Genk a redus din pretenții și a acceptat suma de 3,5 milioane de euro.

„Cu siguranță lumea s-a schimbat enorm între ianuarie și finalul sezonului. Trebuie să le fim recunoscători celor de la Genk deoarece au fost destul de fericiți să se așeze la masa negocierilor și am avut o discuție despre felul în care putem face această afacere într-o manieră diferită decât cea stabilită în ianuarie. A fost flexibil, dar pentru tânărul Ianis Hagi a fost ceva ce și-a dorit cu adevărat să facă și asta a ajutat, iar cei de la Genk erau conștienți că românul vrea să devină jucătorul lui Glasgow Rangers. Steven Gerrard și-a dorit cu adevărat să-l aibă aici așa că am reușit să rezolvăm totul”, a spus Ross Wilson, directorul sportiv al lui Glasgow Rangers, pentru Daily Record.

Reacția lui Gică Hagi cu privire la mutarea definitivă a fiului său pe „Ibrox” nu a întârziat să apară. „Glasgow Rangers e un club foarte mare, cu o istorie bogată și tradiție în Europa. Un club cu o mentalitate câștigătoare, cu suporteri fantastici, pe care orice altă echipă și i-ar dori. Suntem fericiți că a semnat și toate lucrurile enumerate mai sus îl vor ajuta pe Ianis să devină mai bun. I-am spus că e clubul ideal pentru el.

Ianis a fost dorit de antrenor. Steven Gerrard a fost un jucător excelent, un lider, iar acum este un antrenor câștigător, cu o mentalitate de învigător. Ianis va avea cu siguranță multe de învățat de la el și îl va ajuta să progreseze mult din punct de vedere mental, tactic și fizic”, a declarat Gică Hagi, într-un interviu acordat publicației scoțiene Heart and Hand.

Ianis Hagi a fost împrumutat la Glasgow Rangers în luna ianuarie de la Genk. Românul a marcat trei goluri și a oferit două pase decisive pentru gruparea din Scoția.