Nicola Sturgeon a afirmat în cadrul unui interviu pentru BBC că Parlamentul Scoţian are de gând să blocheze ieşirea Marii Britanii din UE, ba mai mult, aceasta a adăugat că se va ajunge chiar şi la independenţă. 

Premierul scoţian a lăsat să se înţeleagă că ar putea consulta poporul cu privire la apartenenţa faţă de Regatul Unit, iar dacă rezultatele se vor dovedi diferite faţă de referendumul de acum 2 ani, când cetăţenii au decis să rămână alături de Anglia, vor face toate demersurile pentru a îndeplini voinţa majorităţii.

Regatul Unit pentru care poporul scoţian a votat in 2014, nu mai există. 

Întrebată dacă nu va stârni furia britanicilor prin această măsură, Sturgeon a afirmat că-şi imaginează că acesta va fi rezultatul, însă ceea ce vor simţi susţinătorii campaniei Leave este exact situaţia cu care se confruntă scoţienii care au votat împotriva Brexit, dorind să rămână alături de blocul comunitar. 

Jurnalist: Vă puteţi imagina furia britanicilor dacă veţi bloca ieşirea statului din UE?
Nicola Sturgeon: Da, dar este exact starea mea şi a scoţienilor care se confruntă cu situaţia de a fi obligaţi să părăsească UE. Nu eu am creat această situaţie.

Te-ar putea interesa și: