Domnul în cauză citează pe diagonală tot ce îi convine și este aplaudat la scenă deschisă de hateri de serviciu. Atrag atenția unor amici protestanți și neoprotestanți că acest atac anti ortodoxie nu este altceva decât forma locală pe care o ia progresismul militant contra creștinismului în general. Scopul militanților progresiști nu este să ridice în slăvi virtuțile altor confesiuni, ci doar să slăbească încrederea în Dumnezeu, Biblie și valorile creștine în general.

Acest atac este similar cu ceea ce se întâmplă în Statele Unite, unde ținta preferată a progresiștilor sunt bisericile evanghelice, în țările Nordice bisericile protestante, în țările latine Biserica Catolică. Nu plecați după fentă și nu credeți că acești domni nu mai pot de dragul religiilor minoritare. Scopul lor este același – divide et impera. Cât privește retorica anti-corupție și asocierea corupției cu unele partide sau biserici, îmi pare rău să vă spun că acest viciu e vechi de când lumea, cazuri de corupție fiind semnalate în toate civilizațiile de la începutul istoriei până azi.

E mai degrabă o problemă de natură umană, înainte de a fi una instituțională. Este drept că unele sisteme politice o favorizează, dar a te pretinde salvatorul omenirii de acest viciu este ori demagogie ori încumetare.

(Text preluat de pe pagina de Facebook a domnului Gabriel Purcarus)

Sursa foto: Thought Catalog