Şcolile de Poliţie au scos la concurs peste 1.600 de locuri. Când are loc admiterea și care sunt condițiile

Şcolile de Poliţie au scos la concurs peste 1.600 de locuri. Când are loc admiterea și care sunt condițiile Sursa foto: Școala de Agenți de Poliție "Septimiu Mureșan" Cluj-Napoca / facebook

Şcolile de Poliţie, mai exact Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” - Câmpina și Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” - Cluj-Napoca, pentru formarea agenților de poliție au scos la concurs peste 1.600 de locuri.

Şcolile de Poliţie au scos la concurs un număr de locuri, defalcat pe școli

În perioada aprilie – iulie 2024, se organizează o nouă sesiune de admitere în cele 2 unități de învățământ postliceal ale Poliției Române: Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” – Câmpina și Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” - Cluj-Napoca, pentru formarea agenților de poliție.

Numărul de locuri, defalcat pe școli, este următorul: 1.340, la Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” – Câmpina și 300 la Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” - Cluj-Napoca.

Unde se depun cererile tip de înscriere

Cererile tip de înscriere, precum și, după caz, consimțământul privind solicitarea extrasului de pe cazierul judiciar de către unitatea de recrutare, se completează de către candidat în mod lizibil, se semnează și se transmit, exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail a unității de recrutare, în perioada 24 aprilie – 14 mai 2024, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

Ne puteți urmări și pe Google News

Unitățile de recrutare vor posta pe site-ul oficial adresa de e-mail la care se vor transmite cererile-tip de înscriere. Candidații se pot înscrie la o singură școală postliceală.

În vederea constituirii dosarului de recrutare, candidații vor depune documentele solicitate până la data de 21 mai 2024. Lista cu unitățile de recrutare se regăsește pe site-ul politiaromana.ro.

Premieră la Școala de Poliție din Câmpina. Mai puțini candidați față de numărul locurilor disponibile - Evenimentul ZileiŞcolile de Poliţie. Sursa foto: Arhiva EVZ.

Sesiunea de admitere cuprinde mai multe etape

După încheierea perioadei de recrutare la școlile de Poliţie sunt planificate evaluarea psihologică a candidaților, proba de evaluare a performanței fizice, susținerea probei de evaluare a cunoștințelor, iar, la final, examinarea medicală a candidaților rămași în concurs după parcurgerea etapelor amintite.

Proba de evaluare a performanței fizice va fi susținută în perioada 25 – 31 mai 2024, indiferent de unitatea de învățământ pentru care candidatul a optat, în centrele zonale de selecție, astfel:

- Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” - pentru candidații din Municipiul București și județele: Argeș, Călărași, Constanța, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Teleorman, Tulcea;

- Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina - pentru candidații din județele: Brașov, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Galați, Prahova, Vrancea;

- Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca - pentru candidații din județele: Alba, Bistrița-Năsăud, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj, Sibiu;

- Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” Oradea - pentru candidații din județele: Arad, Bihor, Caraș-Severin, Satu Mare, Timiș;

- Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani - pentru candidații din județele: Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea;

- Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni - pentru candidații din județele: Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui.

Premieră la Școala de Poliție din Câmpina. Mai puțini candidați față de numărul locurilor disponibile - Evenimentul ZileiŞcolile de Poliţie. Sursa foto: Arhiva EVZ.

Şcolile de Poliţie. Ce urmează după proba de evaluare

Proba de evaluare a cunoștințelor se va susține la unitățile de învățământ pentru care au optat, de către candidații care au promovat proba de evaluare a performanței fizice.

Candidații care au promovat proba de evaluare a performanței fizice vor susține proba de evaluare a cunoștințelor la data de 15 iunie 2024, iar rezultatele obținute vor fi aduse la cunoștința candidaților prin postarea pe site-ul oficial al unității de învățământ pentru care optează, până la data de 16 iunie 2024.

În ce constă proba de evaluare a cunoștințelor la școlile de Poliție

Proba de evaluare a cunoștințelor constă într-un test grilă cu întrebări din disciplinele: limba română, limbă străină, legislație specifică Ministerului Afacerilor Interne, precum și a instituțiilor politice ale statului, educație civică și cetățenească, exerciții de evaluare a capacității de analiză și sinteză, precum și exerciții privind deprinderea raționamentului logic.

La limba străină, candidatul optează, prin cererea-tip de înscriere la concursul de admitere, pentru una din următoarele discipline: limba engleză sau limba franceză.

Examinarea medicală se realizează în ordinea descrescătoare a notelor finale, în perioada 19 iunie – 12 iulie 2024. Rezultatele finale ale admiterii se afișează la sediul unităților de învățământ și se postează pe site-ul oficial al acestora, până la data de 19 iulie 2024.

Detalii cu privire la această sesiune de admitere se regăsesc pe site-ul MAI: mai.gov.ro., precum și pe site-urile fiecărei instituții de învățământ:

Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina – scoalapolitie.ro. Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca– scoalapolcj.ro., se arată în comunicatul emis de politiaromana.ro.