Evenimentul Zilei > Actualitate > Sclavie modernă la o fermă din județul Iași. Descoperire șocantă a polițiștilor!
Sclavie modernă la o fermă din județul Iași. Descoperire șocantă a polițiștilor!

Sclavie modernă la o fermă din județul Iași. Descoperire șocantă a polițiștilor!

O femeie și un bărbat au fost obligați să muncească ca niște sclavi la o fermă din județul Iași de către un bărbat.

O femeie și un bărbat au fost obligați să muncească la o fermă din județul Iași de către un bărbat, care îi trata ca pe niște sclavi. Cel care i-a tratat abuziv pe cele două persoane, femeia în vârstă de 40 de ani și bărbatul în vârstă de 53 de ani, a fost prins de polițiști în urma unei percheziții, el fiind arestat preventiv, potrivit digi24.ro.

Prima dată când nu au fost lăsăți să plece de la locul de muncă a fost în anul 2015, în perioada  iunie-septembrie, doi ani mai târziu situația repetându-se, pentru două săptămâni.

Bărbatul care a fost ținut cu forța să muncească le-a spus polițiștilor că el s-a dus să lucreze de bună voie la fermă, proprietarul fermei refuzând să îl plătească atunci când și-a cerut banii. Bărbatul spune că a reușit să părăsească ferma, dar fermierul a venit după el și l-a luat din nou să lucreze pentru el, cel care l-a salvat fiind ginerele lui, care a venit să îl caute.

„Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, în anii 2015 şi 2017, în timp ce s-ar fi aflat la fermă sa, din comuna Ciurea, un bărbat, de 53 ani, ar fi supus la muncă, prin constrângere fizică şi morală, un bărbat şi o femeie, iar prin ameninţări şi acte de violenţă i-ar fi obligat să rămână la fermă să pentru a munci împotriva voinţei lor”, se arată într-un comunicat al IPJ Iaşi.

Bărbatul care i-a reținut pe cei doi a fost reţinut de către poliţişti în urma unor percheziţii.

„La data de 3 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, au efectuat o percheziţie domiciliară, în comuna Ciurea, într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de supunere la muncă forţată sau obligatorie, lipsire de libertate în mod ilegal şi lovirea sau alte violenţe”, a declarat Ioana Bîlea, purtător de cuvânt al IPJ Iaşi.

Bărbatul a fost prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă, iar judecătorii Judecătoriei Iaşi aprobând solicitarea procurilor.

Dosarul este instrumentat de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.