Evenimentul Zilei > Actualitate > Schimbările organizării Ligii I au fost respinse
Schimbările organizării Ligii I au fost respinse

Schimbările organizării Ligii I au fost respinse

Comitetul Executiv al FRF a respins, ieri, propunerea schimbării modului de organizare al campionatului intern. Oficialii LPF voiau ca, după sezonul regulat, în play-off să joace primele opt clasate, iar în play-out, celelalte șase.

 Pe de altă parte, șefii de la FRF și-ar fi dorit un sistem în care cele opt formații din play-out să fie împărțite în două grupe de câte patru iar câștigătoarele să dispute un meci de baraj. Apoi, învingătoarea să se fi duelat întrun alt baraj, cu ultima clasată din play-off, pentru un loc de Europa League.

„Ne-am dorit unele modificări, dar nu au fost acceptate”

Intențiile au fost demolate de votul Comitetului Executiv, așa că pentru următoarele două stagiuni lucrurile rămân neschimbate.

„Actualul contract pentru drepturile de televizare expiră la final de sezon 2018-2019. Apoi, vom propune un sistem cu 16 echipe. Ca administrație a Federației ne-am asumat ca obiectiv ca în toamna acestui an să prezentăm în detaliu acest sistem competițional. S-au căutat mai multe variante pentru dinamizarea Ligii 1. S-a ajuns la concluzia că profilul suporterului român este cel care susține echipa la victorie. De aceea ne-am dorit unele modificări, dar nu au fost acceptate”, a declarat Răzvan Burleanu, președintele FRF.