Evenimentul Zilei > Politica > Schimbări pentru viitori medici! Orban a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu stagiatura
Schimbări pentru viitori medici! Orban a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu stagiatura

Schimbări pentru viitori medici! Orban a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu stagiatura

Miercuri seară, premierul Ludovic Orban a făcut precizări cu privire la situația viitorilor medici și a examenului de rezidențiat.

Premierul Ludovic Orban a declarat că până acum, guvernarea PSD pare că a ținut un fel de monopol asupra rezidențiatului, iar tinerii medici pleacă din țară deoarece nu ar avea de la cine să învețe meserie, având vedere că există cazuri în care un medic coordonează 132 de stagiari.

„Avem medici, care au 132 de stagiari. Cum poate un medic să coordoneze 132 de stagiari? Nu dăm nume. Să știți că mulți tineri pleacă pentru că efectiv nu au posibilitatea să învețe meserie și să practice meserie din cauza supraaglomerării, pentru că au fost ținute câteva zeci de spitale – a fost oarecum un soi de monopol asupra rezidențiatului. Noi ce-am făcut? Noi am spus că cei care au luat examenul de rezidențiat pot să-și facă această stagiatură și în alte categorii de spitale. Sigur, în anumite condiții”, a declarat Ludovic Orban,, la B1, miercuri seară, la emisiunea „Dosar de politician”.