Joseph Maguire îl va înlocui pe Dan Coats începând cu 15 august, a anunţat Trump pe Twitter.

„Amiralul Maguire are o carieră lungă şi distinsă în armată, retrăgându-se din Forţele navale în 2010. Nu am nicio îndoială că va face o treabă foarte bună!”, a postat Trump pe reţeaua socială.

Trump a precizat, de asemenea că directorul adjunct al National Intelligence, Sue Gordon, a anunţat că se va retrage din funcţie pe 15 august.

Anunţul vine la câteva zile după ce preşedintele și-a retras propunerea precedentă, congresmanul texan John Ratcliffe, după numeroase articole din media care îi puneau la îndoială calificările.

Relatări de presă, inclusiv în Washington Post, au arătat că Ratcliffe a exagerat în privinţa realizărilor lui ca procuror pentru a-şi îmbogăţi CV-ul.

Postul de şef al sistemului naţional de informaţii a fost creat după atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001, pentru a contribui la o mai bună coordonare a schimbului de informaţii între diverse agenţii.

Dan Coats a vorbit de mai multe ori despre ingerinţa rusă în alegerile americane din 2016, în comentarii care au fost percepute că ar fi în contradicţie cu poziţia preşedintelui, notează dpa.