Evenimentul Zilei > Social > Schimbări majore pentru șoferi! Ce se întâmplă cu RCA
Schimbări majore pentru șoferi! Ce se întâmplă cu RCA

Schimbări majore pentru șoferi! Ce se întâmplă cu RCA

Sunt modificări importante aduse într-o propunere legislativă care vizează polițele de asigurare obligatorie auto.

Astfel, noile modificările aduse RCA obligă asigurătorii să ofere maşini de schimb cât timp autoturismele implicate în accident se află în reparații. Mai mult, șoferii trebuie să primească mașini de schimb în cel mult o zi de la depunerea cererii și să fie una din aceeași clasă cu autoturismul avariat sau chiar dintr-o clasă superioară, informează România Tv.

Legislația din prezent prevede că asigurătorul la care a fost încheiată polița RCA are obligația de a acorda despăgubiri în bani inclusiv pentru înlocuirea temporară a mașinii avariate.

O altă modificare importantă adusă prevede limitarea valorii orei de manoperă pe care o pot folosi service-urile în cazurile în care cheltuielile de reparație sunt acoperite de un asigurător. Concret, cuantumul unei ore de manoperă nu va putea depăși un anumit preț de referință, care urmează să fie stabilit anual de către Autoritatea de Supraveghere Financiară și Institutul Național de Statistică!

Măsura de limitare a valorii orei de manoperă este una necesară, cred inițiatorii proiectului legislativ, deoarece service-urile auto obișnuiesc să mărească prețul pe ora de manoperă atunci când vine vorba despre reparațiile făcute pe RCA. Iar în final, se ajunge la o majorare a prețului polițelor RCA.