Într-un proiect de modificare a legislației în vigoare supus dezbaterii publice de Ministerul Afacerilor Interne se arată că Direcția Generală de Pașapoarte își va completa atribuțiile cu responsabilități în materia stabilirii și actualizării elementelor de securitate cuprinse în pașapoartele simple electronice și pașapoartele simple temporare, cu consultarea Companiei Naționale „Imprimeria Națională” – S.A., în acord cu reglementările europene și internaționale în materie.

Printre principlele modificări propuse în acest proiect se numără: schimbarea denumirii serviciilor de pașapoarte, actualizarea atribuțiilor și competențelor Direcției și serviciilor de pașapoarte și completarea atribuțiilor acestora în acord cu reglementările europene și internaționale în materie.

Referitor la proiectul aflat în dezbatere publică pe pagina oficială MAI a transmis:

„În conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, Ministerul Afacerilor Interne supune dezbaterii publice proiectul de Ordonanță pentru modificarea și completarea Ordonanţei Guvernului nr. 83/2001 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea serviciilor publice comunitare pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple şi serviciilor publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor.
Principalele modificări propuse prin proiect sunt:

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Te-ar putea interesa și: