Evenimentul Zilei > EVZ Special > Schimbări la Le Monde
Schimbări la Le Monde

Schimbări la Le Monde

. Editorialul se va muta pe ultima pagină a caietului principal şi în prima parte a acestuia vor exista două pagini cu ştiri cotidiene şi una cu programe TV, după ce s-a renunţat la tipărirea unui supliment cu acest profil în weekend .

Ziarul Le Monde îşi schimbă formula grafică şi editorială, începând de marţi 7 octombrie. În paginile sale îşi va face loc un suflu “tineresc” constituit din informaţii exclusive şi pe înţelesul tuturor. Jurnalul ambiţionează să completeze netul şi să se transforme într-un instrument de înţelegere, învăţare şi descoperiri, după cum a declarat directorul său Gilles Van Kote. Editorialul se va muta pe ultima pagină a caietului principal şi în prima parte a acestuia vor exista două pagini cu ştiri cotidiene şi una cu programe TV, după ce s-a renunţat la tipărirea unui supliment cu acest profil în weekend .

În locul  fotografiilor de format mare noul cotidian va avea pagini cu text 100%.

 

Ziarul Le Monde a fost fondat de Hubert Beuve-Mery în anul 1944 şi este unul dintre ultimele cotidiene “de seară”, din Franţa, care apare la Paris la inceputul amieyii, avnd data de a doua zi şi este distribuit în provincie în dimineaţa următoare.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.