Evenimentul Zilei > Economie > Schimbare profundă la nivel alimentar. Produsul care nu mai are căutare
Schimbare profundă la nivel alimentar. Produsul care nu mai are căutare

Schimbare profundă la nivel alimentar. Produsul care nu mai are căutare

Europenii au redus considerabil consumul de carne și scăderea pare să se accentueze.

Europenii au redus în ultima perioadă consumul de carne, consecință a preocupării pentru sănătate și pentru impactul asupra mediului anunță Bloomberg.

Printre cauze se mai numără închiderea restaurantelor, anularea festivalurilor și a partidelor de fotbal. Departamentul american al Agriculturii (USDA) estimează că în 2020 cererea de carne de porc în Uniunea Europeană va scădea cu 0,6% până la 20,3 milioane tone, cea mai scăzută valoare din ultimii şapte ani, iar consumul de carne de vită şi pasăre va coborâ la cel mai scăzut nivel din ultimii ani.

„Sperăm şi aşteptăm pentru o redeschidere în Europa astfel încât oamenii să poată merge să ia masa în oraş. Vindem în continuare mai mult în retail.Dar asta nu a recuperat pierderile din sectorul de food-service. Această situaţie nu se va rezolva foarte rapid. Vedem semne că are loc o scădere a consumului total de carne”, a declarat Jais Valeur, directorul general de la Danish Crown Group, cel mai mare procesator de carne din Europa.

O țară care alimenta „Bătrânul Continent” cu carne, în special cea de vită, era Argentina. În acest moment, exporturile sunt blocate. „Vânzările spre Europa sunt practic paralizate. Există doar livrări ocazionale”, a constatat Miguel Schiariti, preşedintele Asociaţiei producătorilor carne de vită din Argentina.