Evenimentul Zilei > Actualitate > Schimbare la vârful MAI! Cine este noul director al fostei „Doi și-un sfert”
Schimbare la vârful MAI! Cine este noul director al fostei „Doi și-un sfert”

Schimbare la vârful MAI! Cine este noul director al fostei „Doi și-un sfert”

Șeful DGPI, serviciul secret al MAI, cunoscut ca „Doi și-un sfert”, a fost schimbat din funcție, prin ordin al ministrului afacerilor interne, Marcel Vela.

Colonel Petru – Răzvan Măgură a fost înlocuit cu colonelul Tiberiu Silviu Dumitrache, directorul Direcției Contrainformații.

Celebrul „Doi și-un sfert” are, începând de luni, un nou șef, în persoana colonelului Tiberiu Silviu Dumitrache. Acesta l-a înlocuit pe colonelul Petru Răzvan Măgură, aflat, până ieri, la comanda Direcției Generale de Protecție Internă (DGPI). Odată cu fostul șef, a fost înlocuit și prim-adjunctul său, locotenent-colonel Lucian Mihai Popa.

„Începând cu data de 20 ianuarie 2020, prin ordin al ministrului afacerilor interne, Ion Marcel Vela, a încetat împuternicirea domnului colonel Petru – Răzvan Măgură în funcția de director general al Direcției Generale de Protecție Internă și cea a domnului lt.-colonel Lucian – Mihai Popa în funcția de prim-adjunct al directorului general al DGPI”, se arată în comunicatul MAI.

Oficialii Ministerului Afacerilor Interne mai precizează:

„Cu aceeași dată, prin ordin al ministrului afacerilor interne, domnul colonel Tiberiu – Silviu Dumitrache, directorul Direcției Contrainformații, a fost împuternicit să exercite funcția de director general al Direcției Generale de Protecție Internă a MAI”.

Despre noul șef al DGPI, MAI arată că „ofițerul are o vechime de peste 14 ani în activitatea de informații și protecție internă și a ocupat mai multe funcții de execuție și de comandă în cadrul DGPI”.