Evenimentul Zilei > Actualitate > SCENE TERIFIANTE în BACĂU. O bătrână A FOST LUATĂ DE viitură chiar în faţa jurnaliştilor | VIDEO
SCENE TERIFIANTE în BACĂU. O bătrână A FOST LUATĂ DE viitură chiar în faţa jurnaliştilor | VIDEO

SCENE TERIFIANTE în BACĂU. O bătrână A FOST LUATĂ DE viitură chiar în faţa jurnaliştilor | VIDEO

Bacăul este judeţul cel mai afectat de inundaţii. Sute de gospodării sunt sub ape, recoltele şi drumurile distruse. Oamenii privesc deznădăjduiţi cum toată munca lor s-a năruit sub forţa distrugătoare a şuvoaielor.

Până în acest moment, inundaţiile au făcut două victime, iar o altă tragedie era pe cale să se întâmple chiar în faţa jurnaliştilor. Din cauza vitezei năucitoare a puhoaielor, o bătrână era să moară înecată.

Doi bărbaţi au intervenit la timp şi au prins-o înainte ca totul să se transforme într-o dramă pentru familia femeii.

România sub ape

În judeţul NEAMŢ, 200 de persoane au fost evacuate, din care 39 în situație critică. Prefectul judeţului Mureş, Lucian Goga, a arătat că 30 de pompieri se vor deplsa în judeţul Neamţ pentru a ajuta la eliminarea efectelor inundaţiilor, informează Radio Mureş.

De asemenea, ISU Braşov va trimite patru motopompe în judeţul Bacău, a spus prefectul, Ciprian Marius Băncilă.

În judeţul Covasna este cod roşu hidrologic pe patru râuri, dar s-au luat toate măsurile pentru ca situaţia să fie ţinută sub control. În judeţul Harghita nu există localităţi izolate şi nici victime în urma inundaţiilor.

În judeţul Harghita nouă localităţi au fost afectate de inundaţii, iar zeci de familii din mai multe sate sunt izolate.

În judeţul Buzău, 25 de gospodării au fost inundate în zona Pîrscov-Bădila. Mai multe echipaje de la ISU Buzău au intervenit pentru a scoate apa din locuinţe, împreună pompierii militari, dotaţi cu două autospeciale şi mai multe motopompe, scrie RTV.