Evenimentul Zilei > Actualitate > Scene de groază la metrou. Un tânăr a ajuns în cătușe. Reacția călătorilor
Scene de groază la metrou. Un tânăr a ajuns în cătușe. Reacția călătorilor

Scene de groază la metrou. Un tânăr a ajuns în cătușe. Reacția călătorilor

Un tânăr care nu purta corect masca de protecție la metrou a pus jandarmeria pe jar.

Se pare că bărbatul a refuzat recomandările făcute de patrula de poliție de la metrou, moment în care acesta a fost scos forțat din vagonul de tren și a fost încătușat.

În imaginile filmate de un telespectator se vede cum jandarmii încearcă să îl imobilizeze pe tânărul care avea masca de protecție sub nas, iar acesta se zbate, țipă și încearcă să opună rezistență. Într-un final, jandarmii reușesc să îl scoată pe tânăr din tren și să îl încătușeze. În tot acest timp, mai mulți călători îi critică pe jandarmi pentru modul în care acționează.

„În data de 13 iulie, în jurul orelor 10:50, patrula mixtă de ordine publică care executa serviciul în zona staţie de metrou Unirii 2 a interceptat un bărbat care purta masca necorespunzător. La recomandarea patrulei mixte de a purta curect masca de protecţie, persoana în cauză a devenit recalcitrantă şi a fugit pe scrăile care duc spre metrou, urcând în trenul care ducea în direcţia Tineretului.

S-a procedat la urmprirea celui în cauză, iar în momentul imobilizării, acesta a pus rezistenţă devenind agresiv cu forţele de ordine. S-a procedat la imobilizarea persoanei şi conducerea acesteia la sediul poliţiei metrou în vederea identificării şi dispunerilor măsurilor legale”, a declarat Aktug Nebahat, purtătoarea de cuvânt al Brigăzii speciale a Jandarmeriei.

Scandalul din șaormerie

Un alt scandal a avut loc, săptămâna trecută, la o șaormerie din Centrul Vechi al Capitalei, unde doi deputați PSD, Adrian Solomon și Ioan Irinel Stativă, s-au luat la ceartă cu polițiștii chemați de angajații restaurantului, pentru că nu purtau masca de protecție.
Nu vă cunoașteți locul în ierarhie”, „Nu am ce să vorbesc cu voi că aveţi 3 luni de şcoală și eu vă plătesc salariile” – sunt doar câteva dintre afirmațiile celor doi la adresa agenților, care i-au amendat pentru că au făcut scandal și i-au jignit.
Inițial, parlamentarii au fost amendați doar pentru aceasta, nu și pentru că nu aveau măști într-un spațiu public închis, pentru că, la vederea oamenilor legii, cei doi deputați și-au acoperit rapid fețele.
După ce au văzut imaginile de pe camerele de supraveghere, polițiștii Serviciului de Poliție pentru Centrul Vechi i-au sancționat pe ce doi parlamentari cu amenzi în valoare totală de 4000 de lei, pentru că nu purtau mască în spații închise.