Evenimentul Zilei > Actualitate > Scene de film horror descrise în rechizitoriul prin care e arestat piromanul din Caransebeș care și-a ucis mama
Scene de film horror descrise în rechizitoriul prin care e arestat piromanul din Caransebeș care și-a ucis mama

Scene de film horror descrise în rechizitoriul prin care e arestat piromanul din Caransebeș care și-a ucis mama

Noi detalii șocante au ieșit la iveală în cazul piromanului de la Caransebeș. În luna februarie acesta i-a dat foc mamei sale și a privit-o cum arde. În urma arsurilor, femeia a decedat.

Gheorghe Claudiu Adam, piromanul de 33 de ani din Caransebeș,  e anchetat în arest preventiv, fiindu-i prelungită perioada de reținere la finele săptămânii.

Pe 16 februarie acesta a amenințat că va da foc la casă, a cumpărat benzină, și, într-o criză de nervi, a aruncat-o peste mama sa și i-a dat foc. Intervenția vecinilor a fost promptă, femeia scăpând cu arsuri pe doar 8% din suprafața corpului, doar că la nivelul căilor respiratorii aeriene. Intubată, aceasta a fost transportată la Clinica Casa Austria din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Timișoara, unde, după aproximativ o săptămână a decedat.

În timpul anchetei a ieșit la iveală că femeia îl adoptase pe Gheorghe Claudiu Adam încă de mic copil, și îl crescuse cum a știut mai bine. S-a chinuit mai mult cu el, acesta fiind, așa cum au constatat oamenii legii, un copil cu probleme, care nu a reușit să termine opt clase. În 2014 a fost condamnat de către Judecătoria Caransebeș la 1 an de închisoare cu suspendare pentru ultraj.

Rechizitoriul prin care s-a decis arestarea preventivă arată că bărbatului nu i-a fost nicio secundă milă de cea care l-a crescut. „În timp ce fugea pe scara blocului, victima este ajunsă din urmă de inculpat, iar acesta reușește să aprindă cu ajutorul brichetei benzina care stropise zona capului victimei și îmbibase abundent hainele acesteia în zona pieptului”, descriu procurorii. „Flăcările cuprind violent capul victimei și hainele acesteia, ard în întregime părul și afectează grav tegumentul feței, capului și gâtului victimei. Flăcările cuprind și zona pieptului a hainelor victimei, degajând fum toxic și gaze fierbinți care sunt inhalate de către victimă și produc arsuri ale căilor respiratorii și intoxicații ale sângelui”, mai arată procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin.

Scenele par rupte dintr-n film. Arzând încă, mama adoptivă se așează pe trepte, iar o vecină îi toartă în cap cinci litri de apă. În acets timp, fiul adoptiv o ceartă și îi repetă că nu îi pasă de ea. Ba mai mult, amenință cu „lasă că-ți mai dau foc încă o dată”, când e ajutată să dea jos hainele arse.

Procurorii au cerut cercetarea în continuare a lui Gheorghe Claudiu Adam în stare de arest preventiv, de teamă ca, din răzbunare, acesta să nu incendieze imobilul în care locuia  mama sa.