Scene de "bătaie conjugală" de Ziua împotriva violenţei

Scene de "bătaie conjugală" de Ziua împotriva violenţei

Bucureştenii vor avea parte astăzi la prânz de un spectacol inedit - o scenă violentă improvizată - la fântâna de la Universitate, menită să atragă atenţia asupra fenomenului violenţei asupra femeilor.

25 noiembrie marchează, la nivel internaţional, Ziua împotriva violenţei asupra femeilor. Asociaţia nou-înfiinţată No Abuse organizează azi, începând cu 13.45, un eveniment punctual, o poveste care va înfăţişa o scenă violentă care va atrage atentia asupra gravităţii acestui fenomen.

Conform datelor Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Familiei, în 2009, 45 de femei au murit din cauza violenţei în familie. Din totalul victimelor, majoritatea sunt de sex feminin din grupele de vârstă 0-14, 25-35 şi 35-45 ani, acestea reprezentând 17,69%, 14,25% şi respectiv 14,16% din totalul victimelor violenţei în familie, identificate în anul 2009.

Pe baza corelaţiei dintre tipul de agresiune declarat şi frecvenţa de producere a actelor violente, s-a constatat faptul că, anul trecut, peste 30% dintre victimele violenţei în familie de sex feminin au declarat că au suferit o agresiune zilnică, iar aproape 25% au suferit o agresiune săptămânală.

Ne puteți urmări și pe Google News