Parlamentarul rus este convins că încălzirea neobişnuită din această iarnă nu este o simplă întâmplare. Aleksei Juravliov, deputat în Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului federal rus), susţine că SUA au utilizat o „armă climatică” împotriva Federaţiei Ruse.

„Este posibil şi aşa ceva, întrucât America foloseşte astăzi tot ce se poate din domeniul tehnologiilor avansate. Armele climatice nu pot fi folosite doar împotriva, de exemplu, a Rusiei, ele vizând întreaga lume”, a declarat Juravliov marţi seara la postul de radio local Govorit Moskva.

„Ştim că ei au utilizat în Vietnam pentru prima oară arma climatică. Dezvoltarea acesteia este în curs de desfăşurare, deşi este interzisă, dar cu siguranţă are loc. Washingtonul îşi maschează arma climatică sub umbrela unor cercetări ştiinţifice”, a mai spus Juravliov.

Se pare că această iarnă este cea mai călduroasă din întreaga perioadă de când se fac observaţii meteorologice, spune expertul centrului de meteorologie Fobos din Moscova, Evgheni Tişkoveţ.

Totodată, Tişkoveţ nu este de acord cu declaraţia parlamentarului rus. Acesta a declarant că anul trecut, SUA au suferit cele mai mari daune economice pe plan mondial din cauza anomaliilor hidrometeorologice. Valoarea pierderilor era estimată la cel puţin 25 de miliarde de dolari, informează Agerpres.