Jurnalistul Moise Guran l-a atacat din nou dur pe Nicușor Dan, jurnalistul comentând pe pagina unui coleg de breaslă, Florin Negruțiu, care a lansat un sondaj de opinie legat de candidații la Primăria București.

Moise Guran spune că Nicușor Dan ar fi singurul candidat din partea dreptei pe care Gabriela Firea ar putea să îl învingă, criticile jurnalistului fiind lansate după ce Nicușor Dan și-a exprimat dorința de a fi candidatul USR la Primăria București, chiar dacă nu mai este membru al partidului.

„Cu tot respectul pentru opiniile exprimate aici, prima condiție pentru un candidat este să câștige alegerile /…/ dar, pe bune, Nicușor Dan greu poate câștiga orice alegeri. Pur și simplu nu poate convinge, este un non-candidat. Ar fi avut o șansă, dat fiind contextul, la prezidențiale acum. Dar bătălia pentru București se anunță mult mai pasională și foarte diferită. Reafirm ce spuneam – este singurul pe care Firea îl poate bate, și asta nu pentru că n-ar fi pregătit. Pur și simplu nu poate comunica”, se arată în comentariul jurnalistului Moise Guran.

Moise Guran l-a mai atacat și în august pe Nicușor Dan, despre care afirmă că este fostul, viitorul și probabil singurul candidat pe care ea l-a învins și pe care îl poate învinge și în alegerile locale de anul viitor. Guran spunea că Nicușor Dan doar a pozat în activist și luptator prin tribunale pentru salvarea unor clădiri și parcuri, însă fără să ofere până acum rezolvări concrete. „Nicușor Dan nu a oferit nici el soluții concrete până acum. Problemele Capitalei sunt grele și bag seama că nu le înțelege nici chiar Nicușor Dan, fostul, viitorul și probabil singurul candidat pe care într-un oraș atât de anti-pesedist cum e Bucureștiul. (…) Firesc, cei doi au avut în 2016 programe electorale destul de similare”, era de părere jurnalistul în articolul postat pe blogul său în luna august.