Evenimentul Zilei > International > Scenariu apocaliptic pentru SUA. Washingtonul trebuie să ia măsuri de urgență
Scenariu apocaliptic pentru SUA. Washingtonul trebuie să ia măsuri de urgență

Scenariu apocaliptic pentru SUA. Washingtonul trebuie să ia măsuri de urgență

SUA par locul ideal, locul unde aproape toată lumea visează să se realizeze sau să călătorească, să trăiască „Visul American”. Cu toate acestea, puțin sunt cei care sunt conștienți de faptul că SUA se află în permanență sub amenințarea anihilării nucleare.

Noua tehnologie nucleară dezvoltată de Coreea de Nord poate lovi orice punct din SUA, lucru destul de alarmant.

Având în vedere că, Coreea de Nord dezvoltă constant aceste sisteme, SUA ar trebui să proiecteze un sistem de apărare care ar putea face față cu brio amenințării nucleare.

La acest moment, SUA ar avea la dispoziție doar 30 de minute pentru a acționa în cazul unui atac cu rachete balistice, iar consecințele unui astfel de atac ar fi de-a dreptul devastatoare. În acest sens avem deja exemplu tragicul eveniment de la Hiroșima.

Bomba care a anihilat orașul Hiroșima în Japonia, în 1945, a avut un randament al exploziei de 15 kilotone. Testul nuclear din Coreea de Nord din luna octombrie a avut forța echivalentă a 250 de kilotone de trinitrotoluen (TNT).

Documentarul 33 de Minute prezintă un scenariu apocaliptic: o bombă nucleară este detonată la sute de kilometri deasupra SUA, ceea ce ar trimite o rafală de electroni cu o largă varietate de lungimi de undă. În numai câteva secunde, rețeaua electrică a SUA și aproape toate dispozitivele electrice vor avea de suferit, unele putând fi complet distruse.

În acest caz, SUA au deja pusă la punct o strategie care le permite să facă față cu brio unui astfel de atac, scrie Nationalintrest.