Evenimentul Zilei > Actualitate > Scenă revoltătoare în Parcul Carol. Soldații care păzesc mormântul ostașului necunoscut, batjocoriți de patru adolescenți
Scenă revoltătoare în Parcul Carol. Soldații care păzesc mormântul ostașului necunoscut, batjocoriți de patru adolescenți

Scenă revoltătoare în Parcul Carol. Soldații care păzesc mormântul ostașului necunoscut, batjocoriți de patru adolescenți

O scenă incredibilă a fost descrisă de un martor, pe contul de Facebook. Soldații care făceau de gardă în Parcul Carol au fost scuipați de patru adolescenți.

O scenă revoltătoare a fost surprinsă de Paul Palencsar, fost jurnalist la TVR Iași. El a descris într-o postare pe contul de Facebook cum a asistat la un eveniment incredibil, petrecut în Parcul Carol. Acolo unde, doi soldați care făceau de gardă la mormântul ostașului necunoscut au fost scuipați de patru adolescenți. Au fost oameni care au asistat impasibili la această scenă.

„Ieri, în parcul Carol, am asistat la o scenă josnică, ce m-a îndurerat şi scârbit.
Eram la mormântul ostașului necunoscut. Aici, sunt permanent de gardă doi soldaţi. Vară sau iarnă, caniculă ori viscol, băieții ăștia stau așa cum vedeți în fotografie. Neclintiți. Străjuiesc un mormânt în care e îngropat un soldat ucis pe front. Nu-i ştim numele. El îi reprezintă pe toţi cei 225.000 de ostași care s-au jertfit în Primul Război Mondial, pentru întregirea României.

„Dacă ăştia mici erau doar nişte copii proşti, cei care treceau pe lângă ei erau adulţi”

Patru puştani, nu mai mari de 12 ani, cred, s-au apropiat de soldații de gardă şi au început să-i scupe. Înjurau şi le arătau degetul. Cei doi militari nu s-au mişcat un milimetru. Drama abia acum începe. Dacă ăştia mici erau doar nişte copii proşti, cei care treceau pe lângă ei erau adulţi. Nu doar că nimeni nu s-a oprit să pună capăt infamiei, dar majoritatea râdeau pe înfundate. Îşi plimbau pruncii în cărucioare şi se amuzau la batjocorirea soldatului necunoscut, a soldaţilor de gardă, a crucii şi a mormântului din care ţâşneşte flacăra veşnic aprinsă”, a scris Paul Palencsar.
„Nu sunt neapărat mândru că sunt român. Consider că ţara în care te naşti e o întâmplare pe care o faci sau nu fericită, prin modul de a fi. Nu sunt militarist. Visez la o lume în care armatele nu există, iar armele sunt transformate în pluguri. O lume în care Evanghelia lui Hristos a triumfat. Totuşi. Ce am văzut ieri m-a întristat profund.

„Totul e o glumă, un mişto, un banc. Trăim duplicitar, fals”

Ca popor, nu preţuim puţinii eroi adevăraţi pe care-i avem. Fluturarea steguleţelor tricolore în mâini, pe maşini şi balcoane e ipocrizie, reflex patriotard, de sorginte naţional-comunistă. Mulţi dintre noi nu credem în nimic, mai departe de progenituri, portofel şi burtă. Nu avem nimic sfânt. Totul e o glumă, un mişto, un banc. Trăim duplicitar, fals. Dramatic e nu că suntem o cultură mică, ci faptul că facem tot posibilul să rămânem aşa, mici, meschini, fără nobleţe sufletească.
Vă rog, când treceţi prin faţa mormântului ostaşului necunoscut faceţi-o cu reverenţă. Dacă nu erau cei ca el, azi, vorbeam turcă sau rusă, sub cizma unor dictatori. Avem puţine valori. Să nu le ratăm”, a mai afirmat Paul Palencsar în postarea respectivă.