O molimă teribilă îi amenință pe adolescenți! Covid-19 a declanșat nebunia

O molimă teribilă îi amenință pe adolescenți! Covid-19 a declanșat nebuniaTineri Sursa foto; EVZ

Un studiu extrem de laborios realizat organizația nonprofit FAIR Health din SUA demonstrează că pandemia Covid-19 îi pune în mare pericol pe tinerii între 13 și 22 ani.

O molimă teribilă îi amenință pe adolescenți! FAIR Health, o organizație nonprofit care colectează informații pentru cea mai mare bază de date a asigurărilor private de sănătate, a examinat 32 de miliarde de cereri de sevicii medicale. Concluzia acestei munci titanice este că pandemia a afectat profund sănătatea mintală a adolescenților și a adulților tineri.

O molimă teribilă îi amenință pe adolescenți!

Cercetătorii au descoperit că, în martie și aprilie 2020, solicitarea de servicii privind sănătate mintală pentru cei cu vârste cuprinse între 13 și 18 ani s-a dublat, comparativ cu aceleași luni ale anului precedent.

Al patrulea atac asupra Bisericii românești din Ierusalim. Au pus foc!

În același interval de vârstă, intervențiile de salvare în ceea ce privește supradozele de droguri au crescut cu aproximativ 95% în martie 2020 și cu aproape 120% în aprilie 2020, comparativ cu aceeași perioadă din 2019.

Analiza a mai descoperit că, în luna august 2020 a existat o creștere cu 334 la sută a cazurilor de autovătămare pentru grupoa de vărstă 13-18 ani, comparativ cu 2019.

Papa Francisc își caută moartea? Experții sunt șocați

Mai mult, tulburările de anxietate au urcat cu 93,6 la sută, în timp ce tulburările depresive majore au înregistrat o creștere cu 83,9 la sută.

În general, grupul de vârstă 19-22 de ani a înregistrat tendințe de sănătate mintală similare, dar mai puțin pronunțate.

O molimă teribilă îi amenință pe adolescenți! Nici adulții nu o duc mult mai bine

"Pandemia COVID-19 a avut un impact profund asupra sănătății mintale, în special asupra tinerilor", a declarat Robin Gelburd, președintele FAIR Health, într-o declarație.

„Constatările din noul nostru raport au implicații pentru toți cei responsabili de îngrijirea tinerilor, inclusiv furnizorii, părinții, educatorii, factorii de decizie politică și plătitorii”.

Lumea s-ar fi putut sfârși în 1983! Dezvăluiri teribile! Istoria secretă

Alte studii recente au indicat faptul că nici adulții nu sunt imuni la problemele de sănătate mintală pe fondul pandemiei în curs de desfășurare.

Ratele depresiei, anxietății și altor probleme de sănătate mintală au crescut din martie anul trecut, 46% dintre angajații cu normă întreagă au raportat astfel de probleme, comparativ cu 39% înainte de pandemie, potrivit unui sondaj realizat de compania de asigurări The Standard pe 1400 de muncitori.

Generația Z si Millennials sunt mai afectate de astfel de probleme de sănătate într-o măsură mai mare decțt generațiile mai în vărstă, susțin cercetătorii. „Pandemia agravează factorii de stres cu care se confruntau deja lucrătorii mai tineri, cum ar fi lipsa de siguranță a locurilor de muncă, problemele cu locuința, datoriile care cresc și câștigurile salariale mai mici decât ale generațiilor anterioare”, scrie site-ul nationalinterest.com.

Ne puteți urmări și pe Google News