Evenimentul Zilei > Social > Al patrulea atac asupra Bisericii românești din Ierusalim. Au pus foc!
Al patrulea atac asupra Bisericii românești din Ierusalim. Au pus foc!

Al patrulea atac asupra Bisericii românești din Ierusalim. Au pus foc!

Adunarea Ierarhilor Catolici din Țara Sfântă (ACOHL) a protestat cu privire la noul atac care a vizat Biserica Ortodoxă Română din Ierusalim.

Al patrulea atac asupra Bisericii românești din Ierusalim!  Declarația ierarhilor catolici a fost publicată la scurt timp după ce s-a înregistrat un incendiu la intrarea în biserică.

„Mulțumim lui Dumnezeu, preotul a reușit să stingă focul rapid”, se arată în declarația ACOHL.


Papa Francisc își caută moartea? Experții sunt șocați


Actul de vandalism este al patrulea înregistrat în ultima lună. ACOHL susține că „potrivit autorităților, unii evrei religioși ortodocși sunt suspectați” că stau în spatele acestor atacuri,

Al patrulea atac asupra Bisericii românești din Ierusalim!

„Noi, Bisericile Catolice, ne unim cu Bisericile Ortodoxe și cu toate celelalte comunități creștine din Ierusalim și condamnăm cu tărie astfel de acte de vandalism care pun în pericol nu numai viața creștinilor, ci și a multora care încă mai cred în dialog și respect reciproc. Aceste acte sunt contrare spiritului coexistenței pașnice între diferitele comunități religioase ale orașului ”, se arată în declarație.

ACOHL susține că astfel de acte sunt din ce în ce mai frecvente în Ierusalim în ultimele luni și că toate autoritățile, atât politice, cât și religioase, ar trebui să se unească în condamnarea lor.


Lumea s-ar fi putut sfârși în 1983! Dezvăluiri teribile! Istoria secretă


„Din acest motiv, cerem autorităților de securitate israeliene să investigheze aceste incidente în mod serios și să aducă agresorii în fața justiției”

Al patrulea atac asupra Bisericii românești din IerusalimCine e în spatele atacurilor?

Vandalismul, potrivit ziarului turcesc Daily Sabah,  este o strategie utilizată de coloniștii evrei extremiști pentru a ataca palestinienii și proprietățile acestora ca represalii pentru amenințarea pe care aceștia o reprezintă pentru așezărilor coloniștilor israelieni.

Ele vizează nu numai populația palestiniană, dar și pe creștini, evreii israelieni de stânga, israelienii arabi și chiar forțele de securitate israeliene,

„Ne rugăm Atotputernicului”, se afirmă în declarația ACOHL, „să ne dea înțelepciune pentru a învăța să trăim alături, respectându-ne reciproc demnitatea și drepturile”.

Lumea s-ar fi putut sfârși în 1983! Dezvăluiri teribile! Istoria secretă