Aparatul de foarte mare precizie a fost adus azi de la Institutul de Stat în Construcţii. El va fi folosit pentru a face verificări în curtea de aproximativ 2000 de metri pătraţi aparţinând lui Gheorghe Dincă.

Acest aparat deosebit de performant permite „radiografierea”  subsolului și identificarea oricăror intervenții făcute acolo, de-a lungul timpului. Astfel, poate afla dacă pe locul investigat s-au făcut săpături recente, dacă există ziduri îngropate sau orice altfel de amenajări subterane.

De asemenea, poate să identifice orice obiect, metalic sau nu, care s-ar putea afla sub pământ, în zona cercetată cu ajutorul lui. Toate aceste urme apar pe ecranul aparatului sub forma a ceea ce specialiștii numesc  „ anomalii”.

Prezentă la fața locului, jurnalista Carla Tănasie, de la Digi24, a confirmat că astfel de   „anomalii” au fost deja identificate în curtea lui Gheorghe Dincă.

Înainte de aducerea acestui aparat, în curtea de peste 2000 de mp. a lui Dincă s-a făcut curățenie și au fost scoase câteva maşini de gunoaie.

Tot astăzi, magistrații Tribunalului Olt au dispus prelungirea mandatului de arest preventiv emis pe numele lui Dincă, care a fost adus în fața instanței.