Evenimentul Zilei > Monden > Scandalul momentului. A fost folosit într-o campanie care promova mărirea bărbăției
Scandalul momentului. A fost folosit într-o campanie care promova mărirea bărbăției

Scandalul momentului. A fost folosit într-o campanie care promova mărirea bărbăției

Prezentatorul  Cătălin Cazacu a dat în judecată clinica din Bucureşti care i-a folosit imaginea fără acordul său.

Cătălin Cazacu este prezentator la Kanal D şi de un an de zile s-a judecat cu o clinică din Bucureşti deoarece l-a folosit într-o campanie despre mărirea bărbăţiei.

Potrivit celor relatate de cancan.ro, imaginea prezentatorului tv a fi fost folosită fără să îşi dea acordul pentru campania de promovare a unor proceduri medicale de mărire a bărbăţiei.

10.000 de euro despăgubiri

Obiectul procesului a fost: drept de autor și drepturi conexe pretenții. Iar după un an de zile de judecată, prezentatorul a obţinut câştig de cauză: 10.000 de euro despăgubiri. Conform deciziei instanței, Cătălin Cazacu trebuie să fie despăgubit de clinica din București, frecventată de vedete, care s-ar fi folosit de imaginea lui.

Soluţionarea cazului: ”Admite excepția lipsei calității procesuale a pârâtului Burada Gheorghe Valentin. Respinge acțiunea împotriva acestui pârât pentru acest motiv. Admite în parte acțiunea împotriva SC Swiss Estetix Medical SRL. Obligă la plata sumei de 5.000 de euro – despăgubiri pentru prejudiciul material şi moral decurgând din încălcarea dreptului prevăzut de art 88 din Legea nr. 8/1996 şi la plata sumei de 5.000 de euro – despăgubiri pentru prejudiciul moral rezultând din încălcarea dreptului la imagine + 200 de lei cheltuieli de judecată. Cu apel. Pronunțată prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei, 2 iulie 2020”, se arată în decizia magistraților de la Tribunalul București.

Explicaţia avocatului cu privire la cazul care poate fi luat ca un exemplu

”Tribunalul București a dat câstig de cauză clientului meu în procesul în care am reclamat utilizarea nelegală a imaginii acestuia, prin apariția sa pe pliantele unei clinici medicale din București, precum și pe site-ul acesteia, deși nu a existat vreun consimțământ exprimat în acest sens.

În concret, clinica din speță a folosit abuziv imaginea clientului meu, în scop comercial, fără acordul acestuia. Totodată, am dovedit că discutăm în speță și despre folosința nelegală a portretului clientului meu, în scopul promovării clinicii și a obținerii de profit, ceea ce înseamnă, evident, o încălcare flagrantă a drepturilor de autor.

Trebuie reținut că nimănui nu îi este permis să utilizeze imaginea unei persoane în scop comercial, fără a exista un consimțământ explicit al acesteia, iar orice practică de genul celei adoptate de această clinică nu poate fi tolerată, făcând parte din sfera ilicitului civil”, a declarat avocatul Oana Anghel pentru cancan.ro.

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: