Evenimentul Zilei > EVZ Special > Scandalul de la Spitalul Foișor. Iohannis, somat să ia măsuri: „Este criminal ceea ce faceți! Ar trebui să înfundați pușcăriile”
Scandalul de la Spitalul Foișor. Iohannis, somat să ia măsuri: „Este criminal ceea ce faceți! Ar trebui să înfundați pușcăriile”

Scandalul de la Spitalul Foișor. Iohannis, somat să ia măsuri: „Este criminal ceea ce faceți! Ar trebui să înfundați pușcăriile”

Evacuarea pacienților din Spitalul Foișor a stârnit numeroase reacții. Spitalul Clinic de Ortopedie „Foişor" va deveni spital pentru tratarea cazurilor de COVID

Președintele PSD Marcel Ciolacu critică situația  de la spitalul Foișor. Nemulțumirea trenează în tabăra PSD, fiind punctată și de către Gabriela Firea care cere demisia ministrului Sănătății Vlad Voiculescu.

„Este criminal ceea ce faceți ! Și ar trebui să înfundați pușcăriile”

„Este criminal ceea ce faceți! Și ar trebui să înfundați pușcăriile, nu să ieșiți la televizor să explicați inexplicabilul! Ați mințit atât de mult pentru a vă ascunde prostia, hoțiile și nepăsarea până ați ajuns să scoateți oamenii, noaptea, din spitale! Pentru că luni de zile nu ați făcut nimic!

Doar v-ați încurcat în propriile minciuni! Iohannis, dă-ți afară incompetenții! Numește pe cineva capabil să salveze viețile românilor, nu să îngroape cât mai mulți români!”, a transmis președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Explicațiile lui Arafat

Spitalul Foișor are o secție de terapie intensivă de 21 de paturi, a declarat Raed Arafat.

„Sub jumătate din secția de terapie intensivă era ocupată. Sâmbătă dimineață spitalul va începe să primească pacienți COVID”, a spus Raed Arafat.

Secretarul de stat a precizat că situația în unitățile de primiri urgențe este serioasă, în condițiile în care pacienți din București au fost trimiși în alte zone, cu avionul. „Contează orice oră când avem pacienți de terapie intensivă în unitățile de primiri urgențe”, a motivat Arafat.

Ordinul de evacuare a spitalului a fost transmis în cursul zilei

Spitalul va avea, potrivit planurilor transmise, 90 de paturi COVID-19 în secții, cu oxigen, și 20 de paturi la ATI.

Spitalul Clinic de Ortopedie „Foişor” va deveni spital pentru tratarea cazurilor de COVID având în vedere necesarul de paturi de terapie intensivă, iar o parte dintre pacienţii operaţi în ultimele zile au fost transferaţi în cursul serii de vineri și în dimineața de sâmbătă la alte spitale, cu ambulanţe sau maşini personale.