Evenimentul ZileiPoliticaEuroparlamentarul Terheș, despre scandalul de la Spitalul Foișor. „Luați țara din mâna acestor infatuați iresponsabili!”

Europarlamentarul Terheș, despre scandalul de la Spitalul Foișor. „Luați țara din mâna acestor infatuați iresponsabili!”

Europarlamentarul Terheș, despre scandalul de la Spitalul Foișor. „Luați țara din mâna acestor infatuați iresponsabili!”
Europarlamentarul Cristian Terheș reacționează în urma scenelor de la spitalul Clinic de Ortopedie „Foişor”, unde autoritățile medicale au dispus externarea pacienților sau transferul lor la alte unități medicale întrucât spitalul va fi folosit pentru tratarea cazurilor de infecție cu coronavirus. Decizia a fost luată ținând cont de necesarul de paturi de terapie intensivă.

„Scenele groaznice de la Spitalul Foișor din București, unde persoane recent operate sunt scoase la ordin în stradă în crucea nopții, demonstrează același lucru cu scenele recente de la metrou, unde buticuri ale unor oameni simpli au fost distruse cu ranga fără preaviz și hotărâre judecătorească: disprețul reprezentanților PNL și USR+ pentru drepturile și libertățile oamenilor.

Da, toate aceste nenorociri sunt inițiate de ministere conduse de reprezentanți USR, însă se vede că și PNL susține aceste nemernicii. Dacă PNL vrea să oprească această nebunie, ar trebui să scoată USR de la guvernare și să guverneze minoritar, cu un specialist la Ministerul Sănătății. PNL a dat cele mai importante ministere unor imaturi și activiști cu apucături de fasciști de la USR, care aruncă România în aer.

Luați țara din mâna acestor infatuați iresponsabili!”, a scris pe Facebook europarlamentarul Cristian Terhes.

Politicianul a mai subliniat că vina morală pentru contextul actual aparține și președintelui Klaus Iohannis, care “a împins PNL-ul în această groapă cu scopul de a-l termina (am spus din 2018 acest lucru), ca locul PNL să fie luat de USR+”.

Scandalul de la Spitalul Clinic de Ortopedie „Foişor” a izbucnit după ce autoritățile medicale au dispus externarea pacienților sau transferul lor la alte unități medicale întrucât spitalul va fi folosit pentru tratarea cazurilor de infecție cu coronavirus.

Mai mulți protestatari și-au exprimat nemulțumirea la poarta Spitalului Foișor, în timp ce pacienții erau evacuați.

Operațiunea de externare și transfer a pacienților a început în cursul acestei seri, pe grabă, fără preaviz. Bolnavii au fost transferați cu ambulanțe sau chiar cu mașinile personale, de către aparținători.

Potrivit imaginilor transmise în direct de televiziunile de ştiri, mai mulți pacienți și rude ale acestora și-au exprimat nemulţumirea faţă de acest demers.


Accesează: