Evenimentul Zilei > Actualitate > Scandalul de la Rădăuți a intrat într-o nouă fază. Medicul care a lansat alerta falsă de variola maimuței amenință cu DNA și DIICOT
Scandalul de la Rădăuți a intrat într-o nouă fază. Medicul care a lansat alerta falsă de variola maimuței amenință cu DNA și DIICOT

Scandalul de la Rădăuți a intrat într-o nouă fază. Medicul care a lansat alerta falsă de variola maimuței amenință cu DNA și DIICOT

Medicul infecţionist Radu Agrosoaie, care a lansat alerta falsă de variola maimuței în România a făcut plângeri penale împotriva celor care l-au internat la Spitalul de Psihiatrie Socola din Iași. El s-a adresat procurorilor acuzând că a fost sechestrat. Medicul a fost dus la Socola după ce a bruscat o pacientă şi două asistente.

Medicul infecţionist Radu Agrosoaie activează în cadrul Spitalului Municipal din Rădăuţi. Zilele trecute el a fost implicat într-un incident violent cu un pacient și două asistente, motiv pentru care a fost dus la Spitalul de Psihiatrie Socola din Iaşi.

La scurtă vreme după ce a fost externat, Radu Agrosoaie a afirmat că a fost sechestrat atunci când șefii săi, din conducerea spitalului Rădăuți au chemat poliția.

„Să sechestrezi un medic aducând 2 maşini de poliţie, una cu geamuri fumurii se deplasa în spatele tău cu 3 poliţişti şi să încătuşeze un medic sau … să încerce să îi rupă coloana sau un organ vital prin presiune crescută intraabdominală apoi să îl duci într-o cameră de forţă să îi iei telefonul mobil, fără apă, fără mâncare, noroc că am apucat să urc în Maşina Servicii Comunale Rădăuţi SA, cărora le mulţumesc pentru răbdare. Astăzi dacă nu era maşina de gunoi, nu cred că mai scriam ceva”, a transmis medicul.

El a precizat că la Institutul de Psihiatrie Socola a fost diagnosticat cu „tulburări legate de serviciu”. În acest context, medicul a subliniat că nu a agresat pe nimeni, în afara medicului şef de secţie, motiv pentru care s-a adresat procurorilor cu plângeri penale.

„Am realizat plângere penală la Parchetul de pe Lângă Judecătoria Rădăuţi, DNA, DIICOT”, a scris Radu Agrosoaiei într-o postare pe Facebook.

Medicul și-a luat concediu de odihnă

În replică, conducerea Spitalului Rădăuţi a precizat că medicul se află în concediu după ce a fost externat de la Institutul Socola.

„Este în concediu de odihnă câteva zile. În această perioadă cât este în concediu are interdicţie să mai intre în spital. Am vorbit şi cu ministrul Sănătăţii despre acest caz. Am fost şi la Poliţie pentru a depune plângere împotriva lui. Sunt mai multe lucruri adunate, am dat o declaraţie în faţa poliţiştilor, a trebuit să iau atitudine”, a declarat Dan Vatră, managerul Spitalului Municipal Rădăuţi, conform News.ro.

Managerul este cel care l-a acuzat, luni, 23 mai, pe medicul Radu Agrosoaie că ar fi provocat scandal în spital. Potrivit spuselor sale, acesta ar fi bruscat o pacientă şi două asistente medicale.

„Este un medic problemă de ani buni. Dimineaţă (luni, 23 mai – n.red.) a bruscat o pacientă şi două asistente medicale, apoi s-a urcat în cabina unei maşini de salubritate. Era extrem de agitat, am chemat Poliţia. A fost izolat în secţia de Psihiatrie, apoi a fost transportat cu ambulanţa la Institutul de Psihiatrie din Iaşi, fiind escortat şi de o maşină a Poliţiei”, spunea managerul spitalului din Rădăuţi, Dan Vatră.

Alertă falsă cu variola maimuței

Medicul Radu Agrosoaie este cel care a anunţat, cu câteva zile înainte de acest incident, pe pagina sa de Facebook, că în spitalul de la Rădăuţi ar fi apărut primul caz de variola maimuţei.

„Suspiciune de variolă. Spitalul Rădăuţi secţia boli infecţioase. Primul caz în România. Izolăm, tratăm. Am anunţat Ministrul Sănătăţii”, scria medicul pe Facebook.

O zi mai târziu informația era infirmată de DSP Suceava şi Ministerul Sănătăţii care au precizat că pacientul respectiv nu avea variola maimuţei ci varicelă.