Evenimentul Zilei > Social > Scandalul de la Colegiul Gheorghe Șincai din București, continuă. Profesorii și elevii nu intră la ore
Scandalul de la Colegiul Gheorghe Șincai din București, continuă. Profesorii și elevii nu intră la ore

Scandalul de la Colegiul Gheorghe Șincai din București, continuă. Profesorii și elevii nu intră la ore

Protest în față Colegiului Național “Gheorghe Șincai” din București. Profesorii au refuzat să intre la ore și s-au strâns în curtea liceului.

Scandalul de la Colegiul Gheorghe Șincai din București, continuă. Este a doua zi când  profesorii și elevii, refuză să intre la ore. Aceștia nu sunt de acord cu mutarea elevilor în altă instituție de învățământ. Și se tem că reabilitarea clădirii va afecta iremediabil colegiul.

Scandalul s-a produs în urma deciziei Inspectoratului Școlar al Municipiului București de a schimba conducerea școlii. 20 de cadre didactice au refuzat să intre la ore și au protestat împotriva schimbării directorului. Ministrul Educației a spus că se va ocupa de această problemă.

Care este scopul protestului

Aceștia au motivat cauza protestului spunând că noul director pe care l-a propus Inspectoratul Școlar este susținător al deciziei Primăriei Sectorului 4 de a muta elevii din clădirea care face parte din patrimoniul țării.

Protestatarii spun că noul director impus de ISMB ar susține inițiativa primăriei de sector, care vrea să mute activitățile liceului în altă clădire pentru a o reabilita și reconsolida pe cea actuală.

Ce a declarat ministrul Educației

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat pentru că este o problemă de management și că ministerul se va implica în rezolvarea problemei.

Cîmpeanu a spus că la sfârșitul săptămânii va merge la colegiu pentru a discuta despre reabilitarea clădirii și problema directorului.

“Deși există o ordonanță de evacuare, aceasta nu va fi pusă în practică pe parcursul acestui an școlar. În al doilea rând, nu s-a luat o decizie cu privire la relocare.

Toate vor fi discutate și sunt convins că va putea fi găsită soluția acceptabilă în așa fel încât problema să se rezolve în interior, nu în instanță. Există disponibilitate la dialog din partea profesorilor și sunt convins că și din a celorlalte părți.

Există mai multe variante de relocare care vor fi analizate și vor fi stabilite de comun acord între școală, inspectorat, primărie, părinți, minister”, a declarat ministrul Educației.